Jens Voigt gaat werelduurrecord aanvallen
woensdag 3 september 2014 om 15:55

Jens Voigt gaat werelduurrecord aanvallen

Voigt

foto: Sirotti

Jens Voigt gaat een poging doen om het werelduurrecord te verbeteren. Dat maakt de 42-jarige Duitser vandaag – anderhalve week na zijn afscheid op de weg – bekend. Op 18 september zal hij in Grenchen (Zwitserland) proberen sneller te gaan dan Ondrej Sosenka, die momenteel het record bezit.

“Het is een enorme uitdaging voor mij”, verklaart de Duitser. “Zowel fysiek als mentaal. Dit is een groot project en het zal waarschijnlijk voor velen als een verrassing komen. Wij hebben voorafgaand aan de Dauphiné al wat testen gedaan op de wielerbaan van Roubaix en we geloven dat ik een goede kans maak. Trek heeft een erg goede fiets voor mij ontwikkeld en we hebben verschillende pakken, helmen en posities getest.”

“Ik ben erg hard aan het trainen voor de poging. Ik heb in de Tour de France een basis gelegd en ben daarna op hoogte gaan koersen in Utah en Colorado. Mijn bijna-overwinning in Colorado Springs, waar ik gegrepen werd op 700 meter voor het einde, gaf een goede referentie. Ik heb toen in zekere zin één uur in mijn eentje gereden. Tijdens de etappe heb ik nog aan het record gedacht.”

“Ik zie dit als een laatste cadeau voor mijn fans. Ik wil ze nog een laatste keer doen glimlachen. Maar ik wil ook een goede prestatie neerzetten. Het is geen circusact. Het ‘uur’ heeft de afgelopen jaren wat van de magie verloren. Wellicht zorgt mijn poging voor een nieuwe reeks”, aldus Voigt.

Sinds 19 juli 2005 staat het record op naam van de Tsjech Ondřej Sosenka. Hij legde in Moskou een afstand van 49,7 kilometer af. De laatste maanden hebben onder meer Fabian Cancellara en Bradley Wiggins interesse getoond in het record, maar Voigt gaat als eerste een poging wagen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.