Jensen Plowright beloont overwicht Groupama-FDJ in Le Triptyque des Monts et Châteaux
Ter illustratie - foto: Cor Vos
zaterdag 2 april 2022 om 18:30

Jensen Plowright beloont overwicht Groupama-FDJ in Le Triptyque des Monts et Châteaux

De tweede etappe van Le Triptyque des Monts et Châteaux is een prooi geworden voor Jensen Plowright. De 21-jarige Australiër uit de opleidingsploeg van Groupama-FDJ was de beste van een kopgroep. Ploegmaat Samuel Watson maakte het feest voor het Franse team compleet door als tweede over de streep te komen.

De tweede etappe ging over 169 kilometer van Bernissart naar Tertre, waar werd gefinisht op een plaatselijke ronde van negentien kilometer die tweemaal moest worden afgelegd. Onderweg lagen twee kasseistroken op de route. Na de eerste strook, rond halfkoers, was het peloton in stukken gebroken. Dertien renners maakten deel uit van het eerste peloton, waarbij vooral de beloften van Groupama-FDJ de slag niet hadden gemist.

De Franse ploeg zat met maar liefst alle vijf coureurs van voren: Rait Ärm, Samuel Watson, Eddy Le Huitouze, Enzo Paleni en Jensen Plowright. Verder bestond de groep uit duo’s: Tibor del Grosso en Tim Marsman van Metec-SOLARWATT, Arthur Kluckers en Tim Torn Teutenberg van Leopard, Stian Fredheim en Sakarias Koller Løland van Uno-X en Sean Flynn en Petr Kelemen van Swiss Racing Academy.

Deze groep zou uiteindelijk vooruit blijven en voor de overwinning gaan strijden. Groupama-FDJ deed van voren het meeste werk om zijn snelle mannen in stelling te brengen: Watson won pas geleden nog Gent-Wevelgem voor beloften en Plowright schreef de Youngster Coast Challenge, de belofteversie van de Bredene Koksijde Classic op zijn naam. In Tertre haalde Plowright het, terwijl ploegmaat Watson tweede eindigde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.