Jenthe Biermans: “Droom ervan ooit kopman te worden”
foto: Cor Vos
zaterdag 6 april 2019 om 06:30

Jenthe Biermans: “Droom ervan ooit kopman te worden”

Jenthe Biermans (23) heeft geen ideale voorbereiding gekend op de Ronde van Vlaanderen. Hij viel in Nokere Koerse en hield er een hersenschudding aan over. Toch stond Biermans negen dagen later aan de start van de E3 Harelbeke. “Ik hoop op supercompensatie voor de grote koersen”, vertelt Biermans in een interview met WielerFlits.

Biermans is een jonge renner die zich in de Ronde van Vlaanderen wil tonen. Hij is nog maar 23 en toch al drie jaar prof bij Katusha-Alpecin.  De Antwerpenaar maakt dit jaar zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen. Hij ziet een verschil met zijn eerste twee profjaren. “Ik heb nu meer wedstrijddagen in de benen omdat ik voel dat ik dat nodig heb om in topconditie te zijn”, meent Biermans. “De voorbije twee jaar was ik er niet klaar voor. Ik was te jong om koersen als Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico goed te verteren.  Dit jaar heb ik het gevoel dat ik dat ik die koersen wel aankan.”

Zijn doel is om kopmannen Debusschere en Politt bij te staan in het voorjaar en de Duitser Kittel in de massasprints. Toch loopt het niet van een leien dakje bij het Zwitserse team.” Onze kopman Kittel is niet goed. Hij moet voor overwinningen zorgen en zelf heeft hij geen verklaring voor zijn slechte vorm. Maar we mogen Marcel daar niet voor afschieten, vind ik.” Persoonlijk hoopt de Kempenaar om zich te laten zien in de finales. “Ik focus nog niet op resultaten, maar het is een droom om de stap naar het kopmanschap te zetten. Dat is waarvoor ik train”, besluit de ambitieuze renner van Katusha-Alpecin.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.