Jenthe Biermans reed rit uit na val in ravijn: “Zwaarste val in mijn carrière”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 19 mei 2024 om 19:35

Jenthe Biermans reed rit uit na val in ravijn: “Zwaarste val in mijn carrière”

Hachelijke momenten voor Jenthe Biermans in de vijftiende etappe van de Giro d’Italia. De Belg van Arkéa-B&B Hotels viel metersdiep in een ravijn in de afdaling van de Passo del Mortirolo. Desondanks wist hij de etappe nog uit te rijden. “Het was echt paniek”, zei hij na afloop tegen Sporza.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik schatte een bochtje verkeerd in tijdens de afdaling. Het resultaat was een heel zware val.” Uiteindelijk werd Biermans door een aantal van zijn collega’s geholpen. “Vier ploegen zijn mij meteen gaan zoeken. Ik lag zeker 25-30 meter diep in een ravijn. Onder andere Gianni Meersman en wat mannen van Intermarché-Wanty kwamen meteen. Ik wil hen bedanken”, vertelde hij.

Ziekenhuischeck
De schrik zat er begrijpelijkerwijs goed in de bij de 28-jarige renner. “Het eerste moment kon ik me ook niet meer bewegen. Ik ben na mijn val blijven doortuimelen en ben uiteindelijk tot stilstand gekomen rond een boom. Ik was ook mijn communicatie verloren tijdens de val, dus ze konden me niet meteen vinden,” aldus Biermans, die uitendelijk toch zijn weg weer vervolgde nadat hij uit het ravijn was gevist.

“Ik ben weer op de fiets geklommen en ben daarna met de laatste gruppetto doorgereden. Ik ben dankzij heel veel steun van andere jongens en op karakter over de meet geraakt”, zei hij. De vraag is nu vooral wat Biermans heeft overgehouden aan zijn val. “Nu gaan we radiochecks doen en hopen dat er geen breuken zijn. Mijn heup, onderrug en voet voelen echt niet goed aan”, sloot hij af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.