Jenthe Biermans: “Wil blijven groeien bij Israel Cycling Academy”
Jenthe Biermans - foto: Cor Vos
dinsdag 19 november 2019 om 11:53

Jenthe Biermans: “Wil blijven groeien bij Israel Cycling Academy”

Attente lezers van WielerFlits wisten het al enige tijd, maar gisteren bracht Israel Cycling Academy het nieuws dan ook eindelijk officieel naar buiten: Jenthe Biermans rijdt komend seizoen in de kleuren van Israel Cycling Academy, de ploeg die de WorldTour-licentie van zijn huidige werkgever Katusha-Alpecin overneemt. Biermans stelt in het persbericht dat hij hoopt om bij de blauw-witte formatie uit te groeien tot een zeer waardevolle renner in de klassiekerkern.

De 24-jarige Biermans startte in 2017 zijn profcarrière bij Katusha en krijgt nu een kans om bij de Israëlische formatie aan de slag te gaan. Daar komt hij onder meer landgenoot Ben Hermans tegen. “Jenthe is zich nog aan het ontwikkelen, maar hij is al een all-rounder die ons kan helpen in de klassiekers”, zegt ploegleider Eric Van Lancker in het persrelaas van de wielerploeg. “Zowel in de Ardennen en in de Vlaamse koersen. Hij is in staat om onze leiders bij te staan in cruciale fases van de races.”

“Ik werd Belgisch kampioen bij de junioren en met de driekleur won ik de Ronde van Vlaanderen voor junioren. Hier is mijn liefde voor de klassiekers begonnen. Als jonge renner heeft dit mijn ogen geopend hoe groot het wielrennen en de klassiekers zijn in België. Als belofte was ik tweemaal tweede in Parijs-Roubaix. Ik hoop volgend seizoen een waardevolle renner te worden in de klassiekerploeg van Israel Cycling Academy.”

“Daarnaast hoop ik vooral mezelf verder te ontwikkelen. Ik wil blijven groeien om de volgende stap in mijn ontwikkeling te kunnen zetten. Ik wil voortborduren op een goed tweede deel van het afgelopen seizoen”, besluit Biermans.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.