Jeroen Meijers boekt eerste profzege in Tour of Indonesia

dinsdag 20 augustus 2019 om 09:43
Jeroen Meijers boekt eerste profzege in Tour of Indonesia

Jeroen Meijers tijdens de Tacx Klimtijdrit - foto: Cor Vos

In de Ronde van Indonesië heeft Jeroen Meijers toegeslagen. De ex-Roompotter die deze ronde afwerkt in het shirt van Taiyuan Miogee Cycling Team won de tweede etappe van de 2.1-koers door in Kota Batu af te rekenen met zijn medevluchters.

In de tweede etappe van de ronde moest er serieus geklommen worden. De finale bestond uit een tweetrapsraket die de renners naar dik 1100 meter boven zeeniveau bracht. Eerst kwam de Gerbang Desa Jombok (10,7 km à 3,9%) en deze werd niet veel later gevolgd door de Polek Pujon. Op de top van deze 14,5 kilometer lange klim met een gemiddeld stijgingspercentage van 3,2 procent was het nog elf kilometer dalen naar de streep.

In Kota Batu had Meijers zijn eerste profzege in het vizier. Hij moest wel nog eventjes zijn twee medevluchters zien te kloppen. De Fransman Thomas Lebas (Kinan) en de Roemeen Cristian Raileanu (Sapura) konden in de sprint echter niet op tegen Meijers.

Sinds Meijers aan het einde van vorig seizoen een stapje terug heeft moeten zetten (de 26-jarige was een van de renners voor wie geen plaats meer was bij fusieploeg Roompot-Charles) boekte de Nederlander al meerdere successen in Azië. Zo schreef hij eerder dit jaar het eindklassement van Le Tour de Filipinas bij op zijn palmares.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.