Jérôme Baugnies beste man van Wanty-Gobert in Circuit de Wallonie

Door , vrijdag 31 mei 2019 om 11:03
Jérôme Baugnies beste man van Wanty-Gobert in Circuit de Wallonie

©Cor Vos

Het Circuit de Wallonie was een belangrijke koers voor Wanty-Gobert. De derde manche van de Bingoal Cycling Cup werd betwist tussen Charleroi en Binche, de thuisbasis van het team. Het moest uiteindelijk vrede nemen met een 12de plaats van Jérôme Baugnies.

Even voorbij de finish in Marcinelle klonk een ferme zucht uit de mond van de 32-jarige aanvaller. “Dat ik er niet tevreden uit zie? Als je wint, moet je niet content zijn, hé. Ach, dit was een zeer vreemde wedstrijd. Amper 90 renners aan de start, dan krijg je precies een kermiskoers.”

“Alle koersen zijn belangrijk”
Het duurde lang voor de enige beslissing viel. Maar in de buurt van Binche scheurde het toch. “Het ging zo snel, dat het peloton brak. Met Kevin Van Melsen, Loïc Vliegen had ik nog twee ploegmaats mee. Ook Timothy Dupont maakte samen met enkele concurrenten nog de oversteek, maar ik denk dat Timo daarvoor een ferme cartouche heeft moeten verschieten. Die kwam hij in de finale te kort.”

Toen Planckaert, Terpstra en Riesebeek vertrokken, was Baugnies niet alert genoeg. “Toen Boudat en Turgis op de laatste klim nog de kloof op dat trio dichtten, zat ik zelfs ook à bloc. Jammer, want anders sprint ik mee voor het podium. Nu niet. Natuurlijk was dit een belangrijke koers voor Wanty-Gobert, maar alle koersen zijn belangrijk. We doen overal ons best.”

Luxemburg en België
Zondag rijdt Baugnies de kemiskoers in Isières ook al in Henegouwen. Daarna staan respectievelijk de Ronde van Luxemburg en de Baloise Belgium Tour op de agenda. “Ook dat zijn wedstrijden met af en toe wat reliëf. Leuke rittenkoersen op mooie parcoursen. Ik kijk er naar uit.”

Nog dit: Baugnies werd 12de, Loïc Vliegen 22ste, Kevin van Melsen 26ste. Finaal beëindigden maar 34 renners de wedstrijd. In het klassement staat Afdan De Decker – zondag derde in de GP Marcel Kint – op plaats 3.

Bekijk hier nog eens de live-blog van het Circuit voor het wedstrijdverloop, voorbeschouwingen, foto’s en impressies bij de start, etc…

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.