Jérôme Baugnies boekt overwinning in GP Stad Zottegem
foto: Sirotti
dinsdag 21 augustus 2018 om 17:42

Jérôme Baugnies boekt overwinning in GP Stad Zottegem

De 83e editie van de GP Stad Zottegem (1.1) is gewonnen door Jérôme Baugnies. De Belg van Wanty-Groupe Gobert versloeg in de Oost-Vlaamse stad landgenoot Aimé De Gendt en de Deen Lasse Norman Hansen. Zij maakten onderdeel uit van een omvangrijke kopgroep, die uit de greep wist te blijven van het peloton. Met Floris Gerts (4e), Huub Duijn (9e) en Jeroen Meijers (10e) eindigden er drie Nederlanders bij de eerste tien.

In Zottegem werd vandaag gestreden voor de overwinning in de GP Stad Zottegem, een 1.1 koers die alweer toe was aan zijn 83e editie. Vorig jaar wist Jasper De Buyst als eerste over de streep te komen. De sprinter van Lotto Soudal was er dit keer echter niet bij, want de organisatie moest het dit jaar doen zonder WorldTour-ploegen.

Acht ProContinentale én twaalf continentale teams stonden wél aan het vertrek. Met Roompot-Nederlandse Loterij, BEAT Cycling Club en Metec-TKH waren er drie Nederlandse ploegen uitgenodigd. Om 12.30 uur werd de wedstrijd in gang geschoten, die de laatste jaren steevast eindigt in een massasprint.

Omvangrijke kopgroep blijft uit de greep van het peloton 
Een groep van maar liefst 25(!) renners wilde een sprint ontlopen, en trok al vroeg ten aanval. Met Gerts, Duijn en Meijers waren er enkele Nederlanders vertegenwoordigd. Met Baugnies, Norman Hansen, Casper Pedersen en De Gendt zaten ook enkele sterke buitenlanders mee.

In de omvangrijke kopgroep werd verbazingwekkend goed samengewerkt, waardoor de voorsprong op het (uitgedunde) peloton bleef groeien. Met nog minder dan twintig kilometer te gaan versnelde Norman Hansen, waardoor de kopgroep in verschillende delen brak.

Norman Hansen is er dichtbij, maar Baugnies wint 
De Deen van Aqua Blue Sport wist lange tijd het Belgische duo Baugnies-De Gendt op afstand te houden, tot de laatste kilometer. De twee Belgen wisten de moegestreden Deen in het zicht van de haven in te rekenen én achter te laten. In de daaropvolgende eindsprint bleek Baugnies sneller dan zijn landgenoot.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
21 augustus 2018 18:51
Baugnies is een week te vroeg, volgende week is pas de Druivenkoers.
22 augustus 2018 08:53
Gerts toch heel sterk gereden hier! Beetje te laat wellicht, maar toch straffe koers van hem.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.