Jesse Vandenbulcke: “Eerst met tricolore naar de Panos, dan naar Lotto Soudal”
©Cor Vos
zondag 30 juni 2019 om 15:19

Jesse Vandenbulcke: “Eerst met tricolore naar de Panos, dan naar Lotto Soudal”

Interview Jesse Vandenbulcke is amper 23 en mama van Fabian (2). Als parttime prof – ze werkt halftijds in broodjeszaak Panos – pakte ze vandaag haar grootste triomf uit haar carrière. Volgende jaar gaat ze aan de slag bij het Lotto Soudal Ladies Team.


Vandenbulcke won het BK met nummer dertien op de rug. Nee, ze had vooraf geen zin om dat nummer om te draaien. “Veel renners en rensters doen dat, ja. Maar ik ben niet zo bijgelovig. Het zit allemaal in het hoofd. Niet in dat nummer”, lachte ze op de persconferentie.

“Sterke kopgroep”
Vandenbulcke was samen met onder meer veldrijdster Laura Verdonschot de aanstoker van de vroege vlucht. “Ik keek om me heen en zag dat we met een pak sterke rensters op pad waren. Fientje Delbaere, Laura Verdonschot, Ann-Sophie Duyck, Julie Van De Velde, mijn ploegmate Mieke Dockx ook. Ik ben Mieke overigens bijzonder dankbaar. Ze heeft vandaag hemel en aarde verzet om mij bij te staan. Dit is ook een overwinning voor de ploeg.”

Cor Vos © 2019

In de finale liet Jesse Vandenbulcke zich naar eigen zeggen leiden door teammanager en ploegleider Marc Bracke. “We waren met vier en ik had Mieke nog steeds aan mijn zijde. Voel je je sterk genoeg om het in de sprint af te maken, vroeg hij me. Ik antwoordde positief. Ik ben afkomstig uit West-Vlaanderen, maar woon nu in Gent. Ook dat spookte door mijn hoofd. Ik wilde me plots bewijzen…”

Eén of twee ploegmates voorin?
Voordeel voor Vandenbulcke: naast Dockx had ze ook nog Julie Van De Velde als ‘partner in crime’ mee voorin. “Haha, het klopt inderdaad dat ik volgend jaar naar het Lotto Soudal Ladies Team verhuis, maar momenteel verdedig ik nog de kleuren van Doltcini-Van Eyck. Al kan ik niet ontkennen dat ik in de finale toch ook even met Julie heb gesproken.” De twee reden elkaar dan ook absoluut niet in de weg.

In de sprint zelf ging de 23-jarige West-Vlaamse wel van heel ver aan. “Ik snap nog steeds niet waarom ik zo vroeg aan ging. Maar ik zag Ann-Sophie (Duyck, red) aanstalten maken om haar sprint in te zetten. Ik had schrik dat ik haar niet meer zou kunnen remonteren en vertrok ook. Maar die laatste vijfhonderd meter waren moordend. Ik voelde ze in de slotmeters in de nek hijgen, maar kon het net houden.”

Panos
Volgend jaar verhuist Vandenbulcke dus naar Lotto Soudal Ladies. “Momenteel werk ik nog parttime in de Panos in de Veldstraat (bekendste Gentse winkelstraat, red), maar momenteel heb ik twee maanden verlof. Ik zal een dezer wel eens binnenspringen met de driekleur om de schouders. Wat het in 2020 wordt, weet ik nog niet. Blijf ik parttime aan de slag of word ik fulltime prof? Daar moet de komende weken nog over gesproken worden met de ploegleiding.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.