Jesse Vandenbulcke maakt opvallende transfer naar De Ceuster-Bonache
foto: Cor Vos
woensdag 15 november 2023 om 19:22

Jesse Vandenbulcke maakt opvallende transfer naar De Ceuster-Bonache

Jesse Vandenbulcke heeft een nieuwe ploeg gevonden voor 2024. De 27-jarige renster zag haar contract aflopen bij Human Powered Health en heeft nu een contract getekend bij De Ceuster-Bonache. Verrassend, aangezien die Belgische formatie in principe een veldritploeg is.

Vandenbulcke tekent een contract voor een seizoen en wil graag haar koersende leven herpakken. Ze spreekt van een moeilijk jaar, persoonlijk en op de fiets. “Ik reed ook bij een Amerikaanse ploeg waardoor ik maar heel zelden Belgische koersen mocht rijden. Dat knaagde aan mijn ambitie. De vele buitenlandse verplaatsingen wogen ook op het gezinsleven”, zegt ze tegen Het Nieuwsblad.

“De keuze voor De Ceuster-Bonache is weloverwogen”, vervolgt Vandenbulcke. “Mijn zoontje vraagt om meer thuis te zijn, dus zijn meer Belgische koersen op dat vlak een meerwaarde. Ik train graag, maar wil ook koersen. Dit jaar was ik twee tot drie weken op stage om nadien een koers te rijden. Dat evenwicht was zoek. Dat wordt nu helemaal anders. Ik wil in de eerste plaats de passie in het koersen terugvinden.”

Bij De Ceuster-Bonache willen ze buiten de wintermaanden om ook meerdere wegkoersen rijden en dan zal Vandenbulcke vooral in actie komen. “Ze zal onze crossers sterker maken en kan, met hun steun, in tal van UCI-koersen voor eigen rekening rijden”, aldus managers Davy De Ceuster en Dirk Verbeeck. “Dit lijkt ons een win-winambitie. Haar ervaring betekent sowieso een meerwaarde.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.