Jetse Bol, Dimension Data, Sebastian Langeveld, Ramon Sinkeldam

zondag 12 augustus 2018 om 20:00
Jetse Bol, Dimension Data, Sebastian Langeveld, Ramon Sinkeldam

foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Jetse Bol, Dimension Data, Sebastian Langeveld en Ramon Sinkeldam.

Slagter met Dimension Data naar BinckBank Tour

Tom-Jelte Slagter start morgen namens Dimension Data in de BinckBank Tour. Onze 29-jarige landgenoot maakt voor de tweede keer zijn opwachting in de Nederlands-Belgische koers; in 2015 was hij bij zijn debuut twaalfde, vorig jaar moest hij opgeven in de zesde etappe.

Dimension Data voor de flag-nlflag-be BinckBank Tour
flag-za Nickolas Dlamini
flag-za Nick Dougall
flag-za Ryan Gibbons
flag-nl Tom-Jelte Slagter
flag-gb Scott Thwaites
flag-be Julien Vermote
flag-za Reinardt Janse van Rensburg


Langeveld terug in peloton na bijensteek

Sebastian Langeveld keert morgen in de BinckBank Tour terug in koersverband, nadat hij zich moest terugtrekken voor de wegwedstrijd van het EK Wielrennen na een bijensteek. De Nederlander van EF Education First-Drapac kampte daardoor met een allergische reactie en moest de titelstrijd noodgedwongen overslaan. Hij verschijnt voor de tiende keer aan de start van de Nederlands-Belgische rittenkoers; zijn beste klassering was de derde plaats in 2009 en ook in 2012 en 2014 eindigde hij in de top tien.

EF Education First-Drapac voor de flag-nlflag-be BinckBank Tour
flag-be Sep Vanmarcke
flag-dk Matti Breschel
flag-nl Sebastian Langeveld
flag-us Logan Owen
flag-nz Thomas Scully
flag-be Tom Van Asbroeck
flag-nl Julius van den Berg


Bol: “Goede week met het oog op de Vuelta”

Jetse Bol heeft gisteren de Vuelta a Burgos afgerond met een vijftiende plaats in de slotetappe. De Nederlander reed in Spanje zijn tweede wedstrijd voor zijn nieuwe werkgever Burgos-BH, nadat hij ook al zijn opwachting maakte in de Clásica San Sebastián. Hij maakte per 1 augustus de overstap van het Colombiaanse Manzana Postobón, waarvoor hij het afgelopen anderhalve seizoen actief was. “De Vuelta a Burgos afgesloten met een vijftiende stek op de Lagunas de Neila!”, schreef hij vandaag op Twitter. “Fijn om weer te koersen en een goede week gedraaid met het oog op de Vuelta a España.”


Sinkeldam zoekt een lift

Ramon Sinkeldam is op Twitter op zoek gegaan naar iemand die morgen even een wel heel bijzonder transport voor zijn of haar rekening kan nemen. “Komt er morgen iemand langs Amsterdam die gaat kijken bij de BinckBank Tour? Ik moet namelijk wat materiaal vanuit Friesland meenemen naar huis”, vraagt de renner van Groupama-FDJ zich af, die zelf niet meerijdt in de Nederlands-Belgische rittenkoers. Blijkbaar gaat het om een waardevolle bestelling, want even later schrijft hij: “Of kan ik een lift naar Friesland krijgen, zodat ik naar huis kan rijden op mijn fiets!”


Dit artikel delen:

3 Reacties

Scott Sunderland 12 augustus 2018 om 22:46

Prima gereden Jetse Bol in Burgos. Zo gek veel had hij volgens mij nog niet gekoerst dit jaar bij de Colombiaanse ploeg. Dan is dit een mooie binnenkomer bij zijn nieuwe ploeg. Benieuwd wat hij in de Vuelta nog gaat laten zien. Volgens mij heeft hij alleen nog voor dit seizoen getekend. Op deze manier gaat contractverlenging wel lukken. Prima renner voor een PCT ploeg. Ik zou hem liever niet meer in een WT ploeg zien. Daar gaan dit soort jongens alleen kunnen knechten en zie je ze nog zelden vooraan.

Fuubs 12 augustus 2018 om 23:01

Onze 29-jarige landgenoot maakt voor de tweede keer zijn opwachting in de Nederlands-Belgische koers; in 2015 was hij bij zijn debuut twaalfde, vorig jaar moest hij opgeven in de zesde etappe.

Hier klopt iets niet, of is t omdat t in 2015 nog eneco tour heette?

Mwielerfan 12 augustus 2018 om 23:09

Waarom zo weinig gereden door j bol?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair