Jetse Bol maakt per augustus overstap naar Burgos-BH en rijdt Vuelta
foto: Sirotti
woensdag 18 juli 2018 om 17:02

Jetse Bol maakt per augustus overstap naar Burgos-BH en rijdt Vuelta

Jetse Bol rijdt per 1 augustus voor Burgos-BH. Dat bevestigt diens zaakwaarnemer aan WielerFlits. De Noord-Hollander was het afgelopen anderhalve seizoen actief in het shirt van het Colombiaanse Manzana Postobón. De Spaanse ploeg haalt hem binnen om Bol te kunnen inzetten tijdens de Vuelta a España.

De reden om Bol aan te trekken, is het feit dat Burgos-BH nog altijd niet kan beschikken over de diensten van Matvey Mamykin. De 23-jarige Rus brak in de Vuelta van vorig jaar zijn bekken. Zijn rentree in het peloton blijft vooralsnog uit, terwijl hij wel was aangetrokken om mogelijk een grote ronde te rijden. Nu duidelijk is dat Mamykin niet op tijd klaar gaat zijn om te starten in de Vuelta, was Burgos-BH op zoek naar een renner die hem kon vervangen.

Na een zoektocht is men uitgekomen bij Jetse Bol, die in het bezit is van een aflopend contract bij Manzana Postobón. Die ploeg is echter steeds minder vaak in Europa actief; Bol reed zijn laatste wedstrijd in mei, toen hij de Vuelta a Aragon betwistte. Vorig jaar reed de 28-jarige prof een verdienstelijk seizoen in dienst van de Colombiaanse ProContinental-formatie. Hij deed toen ook de Vuelta aan, zat verschillende keren mee in de vlucht van de dag en reed nog eventjes virtueel in het rood.

Bol draagt het tenue van Burgos-BH voor het eerst tijdens de Vuelta a Burgos, waar onze landgenoot vorig jaar nog tiende werd in het eindklassement. Daarna volgen normaal gesproken Clasicá San Sebastián en de Vuelta. “Jetse is hier erg blij mee”, aldus zijn zaakwaarnemer. “Hij krijgt een grote kans om zich te bewijzen bij Burgos-BH. Daarnaast wil hij Manzana Postobón bedanken. Zij begrijpen dat hij graag de Vuelta wil rijden en faciliteren Jetse waar mogelijk.” Binnenkort gaan de partijen in gesprek om te kijken naar een toekomst na het lopende seizoen.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
18 juli 2018 17:48
Leuk voor Bol, hopelijk kan hij weer overtuigen. De Vuelta wordt langzaam toch de ronde waar de tijdrijders niet domineren. Ik heb er zin in.
18 juli 2018 18:10
Zeker leuk voor Jetse Bol om hiermee de Vuelta te kunnen rijden. Hopelijk kan hij zich laten zien.
18 juli 2018 18:14
Mooi voor Jetse, zat bij huidig team op een doodspoor. Hoop dat hij op tijd in vorm is.
18 juli 2018 18:20
Terpstra zal vast weer een nieuw grapje bedenken.
18 juli 2018 18:40
Wat je noemt: een prima deal.
19 juli 2018 10:05
Dat Bol de Vuelta a España rijd is allerminst zeker. Het kan een misverstand zijn en dat Vuelta a Burgos bedoeld wordt. Aldus Jetse’s twitteraccount.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.