Jetse Bol, Morgan Kneisky, Sonny Colbrelli, Jos van Emden
foto: Sirotti
dinsdag 13 maart 2018 om 20:00

Jetse Bol, Morgan Kneisky, Sonny Colbrelli, Jos van Emden

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Jetse Bol, Morgan Kneisky, Sonny Colbrelli.

Jetse Bol kent ploeggenoten voor Ronde van Catalonië

Manzana Postobon heeft bekendgemaakt welke renners volgende week aan de start staan van de Ronde van Catalonië. Van onze landgenoot Jetse Bol was al bekend dat hij zou worden opgenomen in de selectie; nu is bekend dat ook Hernan Aguirre, Fabio Duarte, Jhojan Garcia, Wilmar Paredes, Aldemar Reyes en Ricardo Vilela aan het vertrek staan. De Colombiaanse ProContinentale formatie kreeg een wildcard voor de Spaanse ronde, die ook wel de Volta Ciclista a Catalunya wordt genoemd. De rittenkoers begint 19 maart in badplaats Calella met een rit in lijn.

Selectie Manzana Postobon voor Ronde van Catalonië
flag-co Hernan Aguirre
flag-nl Jetse Bol
flag-co Fabio Duarte
flag-co Jhojan Garcia
flag-co Wilmar Paredes
flag-co Aldemar Reyes
flag-pt Ricardo Vilela


‘Morgan Kneisky vindt onderdak’

Morgan Kneisky heeft een nieuwe ploeg gevonden, meldt DirectVelo. De 30-jarige Fransman, die op straat stond nadat Armée de Terre ophield te bestaan, keert terug bij Roubaix Lille Métropole. Ook tussen 2010 en 2013 kwam hij uit voor deze continentale formatie.

Kneisky heeft vooral naam gemaakt in het baanwielrennen. Als pistier won hij in 2013, 2015 en 2017 wereldtitels op de Madison en ook op het onderdeel scratch (2009) was hij al eens de beste. Tevens is hij bekend uit het zesdaagse-circuit. Zo eindigde hij in januari met Benjamin Thomas aan zijn zijde op de derde plaats tijdens de Wooning Zesdaagse van Rotterdam.


Colbrelli laat slotrit Tirreno-Adriatico schieten

Sonny Colbrelli verscheen vandaag niet meer aan de start van Tirreno-Adriatico. De Italiaan van Bahrain-Merida liet op Twitter weten dat hij de afgelopen dagen kampte met bronchitis. Daarom besloot hij na overleg met de ploegleiding én met het oog op Milaan-San Remo zaterdag verstek te laten gaan voor de slotetappe en zich te richten op zijn herstel.


Italiaans wielerbelofte (20) hangt fiets vroegtijdig aan de haak

Ottavio Dotti gold drie jaar geleden nog als een pareltje binnen het Italiaanse beloftecircuit. De toen 18-jarige renner won in 2015 onder meer de Belgische juniorenkoers Aubel-Thimister-La Gleize (2.1), voor huidige profs als Bjorg Lambrecht en Michael Storer. In dienst van Unieuro Trevigiani en Hopplà Petroli Firenze wist de Italiaan echter niet meer zijn neus aan het venster te steken.

Het doet Dotti dan ook besluiten om op slechts 20-jarige leeftijd een punt achter zijn loopbaan te zetten. “Ik besef dat het leven niet altijd loopt zoals je het van tevoren plant. Zonder het heilige vuur heeft het geen zin om voort te doen. Ik ben uiteraard teleurgesteld, maar ik sta volledig achter mijn beslissing. Ik weet zeker dat de toekomst me veel positiefs zal brengen”, houdt Dotti zich wat op de vlakte tegenover het Italiaanse Cicloweb.


Jos van Emden dolt na afloop met ritwinnaar Dennis: “Vind je nog steeds niet aardig”

Jos van Emden moest vanmiddag in de slottijdrit van Tirreno-Adriatico zijn meerdere erkennen in Rohan Dennis. Ook vorig jaar was de BMC-renner de Nederlander van LottoNL-Jumbo te snel af in de straten van San Benedetto del Tronto. Reden voor Van Emden om na afloop op Twitter op fijnzinnige wijze te dollen met zijn Australische concurrent.

De Australiër was er als de kippen bij om de Nederlander op humoristische wijze terecht te wijzen.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
13 maart 2018 20:20
Het antwoord van Dennis mag er ook zijn: "Is it because I've got hair?"
13 maart 2018 22:02
Oei, straks begint Van Emden over "Hedel's Disease". Of eigenlijk dan "Hull's Disease".
13 maart 2018 22:57
Gelukkig dat Bol zijn ploeggenoten kent.
14 maart 2018 09:15
het zou inderdaad niet handig zijn als Bol in een ploeg met volslagen onbekenden zou moeten rijden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.