Jhonatan Narvaez doet opnieuw gooi naar ritzege: “Soms is het leuk om iets anders te proberen”
Foto: Cor Vos
zondag 12 mei 2024 om 18:39

Jhonatan Narvaez doet opnieuw gooi naar ritzege: “Soms is het leuk om iets anders te proberen”

Jhonatan Narvaez was van alle aanvallers degene die het dichtst in de buurt van de ritzege kwam in de Giro-etappe naar Napels. Pas in de laatste vijftig meter strandde zijn avontuur.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Narvaez koos het goede moment en pakte op twee kilometer van de finish zelfs plots twaalf seconden. Er waren sterke ploegen van Jayco AlUla en Lidl-Trek, én een beurt van Tadej Pogacar nodig om hem terug te pakken. “Eigenlijk dacht ik dat het al binnen was, maar nu sta ik hier toch met lege handen. In de eerste etappe deden we het al geweldig en vandaag kwam ik heel dichtbij. Het was een teleurstelling, maar dit hoort bij het wielrennen”, zegt hij bij Eurosport.

De Equadoriaan van INEOS Grenadiers kon zichzelf dan ook niets verwijten. “Het moment waar ik aanging, was de laatste kans om nog weg te geraken. Het was niet te vroeg. Ik was in orde, maar dat is het mooie van wielrennen. Soms behaal je goede resultaten, soms slechte, het leert je om te vechten. Het belangrijkste is dat ik heb laten zien dat de voorbereiding goed was om zover te komen.”

“Maar ook plezier is een belangrijke factor in mijn koerswijze”, stipt Narvaez nog aan. “Het leukste is om soms iets anders te doen dan de meeste renners, meer hoe de fans zouden willen dat er gekoerst wordt. Het belangrijkste is om te genieten en blijven proberen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.