Jim Aernouts en Thijs Aerts ’trots’ op Telenet-Fidea na cross Mol
Thijs Aerts wijst naar de sponsor - foto: PhotoPress.be
zondag 2 december 2018 om 16:35

Jim Aernouts en Thijs Aerts ’trots’ op Telenet-Fidea na cross Mol

Jim Aernouts en Thijs Aerts prijzen de sterkte van Telenet-Fidea. In de Zilvermeercross was de veldritploeg van Sven Nys de letterlijke en morele winnaar in het duel met Corendon-Circus, met drie man op het podium. “Een perfecte dag voor de ploeg”, zegt Aernouts na afloop in het flashinterview.

“Ik voelde dat we bij de beteren waren”, aldus Aernouts, die de winst zag gaan naar ploegmaat Corné van Kessel. “We hebben om beurten geprobeerd om het verschil te maken. Ik reed samen met Corné weg, maar maakte een foutje aan de trappenpassage. Mijn ketting viel er af, waardoor ik terug bij David van der Poel viel. Hij probeerde nog iets, maar ik voelde dat Corné sneller reed.”

‘Tweede plaats een opsteker’
“In het zand heb ik eens geprobeerd bij David weg te rijden en dat lukte. Ik kon wel niet meer naar Corné, want die was veel te sterk. Maar de tweede plaats kunnen houden, is een opsteker. Ik ben voor mijn doen aan een van mijn betere seizoenen bezig, maar het is o zo moeilijk – met die twee toppers en nog een pak andere super sterke renners – om het podium te halen. Dan is dit een van die dagen waarop je je kans moet grijpen”, legt Aernouts uit. Hij kiest niet voor een stage. “Volgende week is mijn thuiscross in Essen. Daar ga ik deze week al een keertje de sfeer opsnuiven.”


Nummer drie Thijs Aerts: “Buiten mijn verwachtingen”

Thijs Aerts completeerde het zwart-geel-groene podium. “Ik ben trots op wat ploeg heeft laten zien, dit is heel speciaal. Met drie aan de start en alle drie op het podium”, zegt Aerts. “Ik denk dat dit een unicum is.”

“Ik was vandaag net iets minder en heb eigen tempo gereden”, beschrijft hij zijn wedstrijd. “Zo kwam ik in de tweede koershelft terug bij die jongens van Corendon-Circus en in de finale kon ik ze achter mij laten. Dit is echt buiten mijn verwachtingen, dus ik ben heel tevreden. Ik ben eerstejaarsprof, net over van de beloften. Het is fantastisch om nu al op het podium te staan van een tv-cross. Weliswaar op een iets lager niveau, maar het blijft tv-cross zichtbaar op Play Sports, dus best belangrijk voor de ploeg.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.