Jim Ochowicz (CCC): “Andere ploegen hadden meer ammunitie in het voorjaar”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 13 mei 2019 om 09:37

Jim Ochowicz (CCC): “Andere ploegen hadden meer ammunitie in het voorjaar”

Het eerste klassieke voorjaar van CCC heeft niet geheel gebracht wat werd verwacht. Met alleen Greg Van Avermaet ontbrak het de ploeg aan breedte en ondersteuning. “We hadden niet de mankracht die andere ploegen wel hadden”, legt Ochowicz de vinger op de wond tegenover Cyclingnews.

“Het hebben van een kogel om af te schieten in de klassiekers is erg lastig. Ons plan is om in 2020 wat meer richting een klassiekerploeg toe te bouwen”, vervolgt hij zijn relaas. “Dit verlicht hopelijk ook de druk op Greg een beetje.”

Kopman Van Avermaet liet zich eerder ook al uit over het feit dat zijn ploeg op zoek gaat naar versterkingen. “Ik denk wel dat we een schaduwkopman moeten aantrekken voor de klassiekers”, waren zijn woorden destijds.

Ondanks de zoektocht naar steun voor Van Avermaet, is Ochowicz niet ontevreden over het eerste klassieke voorjaar van zijn ploeg. “We hebben tweemaal het podium gehaald met Greg en mengden ons telkens in de debatten”, haalt hij de hoogtepunten aan. “Het was alleen niet genoeg om als eerste over die finishlijn te komen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.