Jimmy Janssens ook in 2023 bij Alpecin-Deceuninck
foto: Cor Vos
vrijdag 23 september 2022 om 13:51

Jimmy Janssens ook in 2023 bij Alpecin-Deceuninck

Jimmy Janssens heeft zijn contract bij Alpecin-Deceuninck met een jaar verlengd, tot eind 2023. De 33-jarige coureur gaat zo zijn vijfde seizoen in bij het team van de gebroeders Roodhooft.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik voel mij goed bij de ploeg en ik ben blij dat ik hier nog een jaar kan koersen”, reageert Janssens via de ploegkanalen. “Ik wil mijn diensten blijven aanbieden voor de ploeg, zo goed als dat kan. Een eerste profzege is nog altijd een droom, maar bovenal hoop ik dat ik kan blijven bijdragen aan de successen van het team.”

Janssens was in 2019 het dichtst bij een profoverwinning, toen hij tweede werd in de Memorial Rik Van Steenbergen. Inmiddels heeft hij ook twee grote rondes op zijn naam. Vorig jaar werd hij 65ste in de Giro d’Italia en onlangs reed hij de Vuelta a España uit als 107de. In de rit naar Cistierna wist Janssens vierde te worden vanuit de vlucht.

In 2023 maakt Janssens ook zijn debuut als renner in een WorldTeam. Alpecin-Deceuninck gaat namelijk promoveren naar het hoogste niveau.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.