João Almeida boekt eerste profzege op Portugees kampioenschap tijdrijden
foto: Cor Vos
vrijdag 18 juni 2021 om 15:25

João Almeida boekt eerste profzege op Portugees kampioenschap tijdrijden

João Almeida droeg in 2020 vijftien dagen het roze in de Giro d’Italia en reed al een hele ris mooie ereplaatsen bij elkaar, maar winnen deed hij nog niet. Daar is vanmiddag verandering in gekomen. De Portugees won het nationaal kampioenschap tijdrijden en boekte zo zijn eerste profzege.

Het Portugees kampioenschap tijdrijden werd gehouden op een 30,5 kilometer lang parcours in de omgeving van Vila Velha de Ródão. Totaal moest 343 meter hoogteverschil worden overbrugd. Almeida ging als voorlaatste van start en zette uiteindelijk de klok stil op 36:20 minuten. Toen was het enkel nog wachten op de binnenkomst van Nelson Oliveira.

De hardrijder van Movistar kwam uiteindelijk 1:24 minuut tekort om de renner van Deceuninck-Quick-Step van zijn eerste profzege te houden en werd vierde. Rafael Reis (Efapel) legde beslag op de tweede plek, José Fernandes (W52/FC Porto) werd derde. “Om mijn eerste overwinning als profrenner te pakken is een waanzinnig gevoel”, liet de winnaar weten.

Kippenvel
“Dat het in mijn thuisland gebeurde, maakt het extra speciaal. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik ben heel blij en wil de ploeg bedanken voor hun steun. Het was niet al te warm en ik voelde mij gelijk goed op mijn Specialized Shiv, waarmee ik een degelijke inspanning kon leveren op dit heuvelige parcours en die mij uiteindelijk de titel bracht”, vertelde Almeida verder.

“Ik kan niet wachten om deze prachtige trui de komende twaalf maanden te dragen. Toen ik hem mocht aantrekken, kreeg ik kippenvel. Het nationaal kampioenschap is echter nog niet voorbij, want zondag is er ook nog de wegwedstrijd. Dat wordt zwaarder, maar ik ga alles geven en dan zullen we wel zien wat ik kan uitrichten”, aldus de kersverse tijdritkampioen.

Bij de vrouwen ging de nationale tijdrittitel naar Daniela Campos van Bizkaia Burango.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.