João Almeida op zoek naar nieuwe prikkels: “Hoop volgend jaar de Tour te rijden”
foto: Cor Vos
dinsdag 24 oktober 2023 om 14:18

João Almeida op zoek naar nieuwe prikkels: “Hoop volgend jaar de Tour te rijden”

João Almeida stond in zijn carrière al vier keer aan de start van de Giro d’Italia en reed ook al tweemaal de Vuelta a España, maar heeft nog nooit de Tour de France mogen betwisten. Als het aan Almeida ligt, komt daar in 2024 echter verandering in.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In een interview met de Portugese wielerfederatie, opgetekend door de bekende wielersite A Bola, laat Almeida er geen misverstand over bestaan. “We hebben het nog niet gehad over de wedstrijdkalender voor 2024, maar ik zou graag de Tour de France willen betwisten. Ik heb al meerdere keren de Giro gereden en dat begint wel een beetje repetitief te worden.”

Almeida hield de voorbije jaren vast aan een bepaald programma, maar wil volgend jaar graag nieuwe koersen ontdekken en nieuwe prikkels opdoen. “Ik zou bijvoorbeeld ook graag eens deelnemen aan wedstrijden als het Critérium du Dauphiné of de Ronde van Zwitserland. En misschien ook wel aan de Ardennenklassiekers. Het is belangrijk om nieuwe en verschillende doelen te stellen.”

Zo heeft de 25-jarige renner van UAE Emirates het specifiek over Luik-Bastenaken-Luik. “Ik deed in 2021 al eens mee aan deze klassieker en voelde me toen best goed, maar het is me wel duidelijk geworden dat ik me anders moet voorbereiden op een dergelijke wedstrijd.”

Wikken en wegen
Almeida heeft voorlopig nog geen zicht op zijn definitieve programma, ook al omdat het geen eenvoudige puzzel is om te leggen. “We zullen er nog eens goed naar moeten kijken. 2024 is ook het jaar van de Olympische Spelen en dan is er nog de Vuelta a España, met een start vanuit mijn thuisland Portugal. Dat is toch ook wel erg speciaal.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.