João Almeida wint beloftenversie Luik-Bastenaken-Luik
zaterdag 14 april 2018 om 16:39

João Almeida wint beloftenversie Luik-Bastenaken-Luik

João Almeida heeft de beloftenversie van Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam geschreven. De 19-jarige Portugees van Hagens Berman Axeon viel aan in de slotfase en hield stand. Andrea Bagioli eindigde op de tweede plaats, Alexys Brunel was derde. Ide Schelling was op de vierde plek de beste Nederlander. Almeida volgt op de erelijst Bjorg Lambrecht op.

Net als bij La Doyenne voor de eliterenners stonden er vandaag enkele fameuze Waalse kuitenbijters op het menu. In de beginfase waren er meerdere ontsnappingspogingen. Er werd gestreden om secondes, maar niemand kwam echt weg. Pas na het eerste koersuur ontstond een kopgroep met veertien renners met daarbij onder anderen de Nederlander Thymen Arensman. Ook João Almeida maakte daar deel van uit. Zij pakten maximaal 2’30” voorsprong.

Na de Côte de La Redoute viel Alexys Brunel aan uit de kopgroep en de Fransman pakte een mooie marge op zijn medevluchters, die de achtervolging inzetten. Brunel hield echter knap stand. De achtervolgende groep kwam in de slotfase echter steeds dichter. Dat was voor Almeida het sein om in de laatste zeven kilometer de oversteek te maken.

De Portugees sloot samen met Andrea Bagioli aan bij de eenzame koploper en greep vervolgens zelf de koppositie. Hij hield zijn benen niet meer stil en pakte in de Vélodrome Militaire de Alleur de overwinning in deze 33e editie van Luik-Bastenaken-Luik. Bagioli veroverde de tweede plaats, Brunel was derde. Ide Schelling was de sterkste van de groep daarachter en pakte de vierde plek.

Beloftevolle renner
Almeida tekende eind vorig jaar bij het Amerikaanse continentale Hagens Berman Axeon. De Portugees staat bekend als een beloftevolle renner, getuige zijn ritzeges in de rondes van Mersin, Toscane en Oekraïne vorig seizoen. Ook in 2016 liet hij al van zich horen met eindwinst in de Ronde van Portugal voor junioren en nationale titels op de weg en in het tijdrijden in diezelfde categorie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.