Joe Dombrowski: “Ik reed misschien iets te agressief op de slotklim”
foto: Cor Vos
dinsdag 17 augustus 2021 om 08:32

Joe Dombrowski: “Ik reed misschien iets te agressief op de slotklim”

Joe Dombrowski won dit jaar al een etappe in de Giro d’Italia en deed gisteren een gooi naar ritwinst in de Vuelta a España. De Amerikaanse klimmer vocht op de Picón Blanco een duel uit met Rein Taaramäe, maar de ervaren Est bleek in de laatste kilometers over de betere benen te beschikken.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Met een tweede plaats in de daguitslag, op 21 seconden van ritwinnaar Taaramäe, was Dombrowski niet echt tevreden. “Ik ben wel een beetje teleurgesteld na deze tweede plek. Het was mijn bedoeling om op de steilste stroken van de beklimming weg te rijden, maar Taaramäe was erg sterk. Ik heb mijn best gedaan, maar ik reed misschien iets te agressief op de slotklim.”

De 30-jarige Amerikaan maakte onderweg deel uit van een sterke kopgroep van in totaal acht renners. “Ik wist dat de etappe van maandag goede kansen zou kunnen bieden voor de ontsnapping. Het was een beetje vergelijkbaar met de rit die ik dit seizoen wist te winnen in de Giro d’Italia. We begonnen met een mooie voorsprong aan de laatste klim en ik geloofde in een goed resultaat.”

De renner van UAE Emirates hoopt later in deze Vuelta alsnog een etappe te winnen. “Er zullen nog meer kansen komen in deze Vuelta en ik hoop daarvan te profiteren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.