Joggen, traplopen en fietsen: Pogacar deelt eerste beelden van revalidatie
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 18 mei 2023 om 09:37

Joggen, traplopen en fietsen: Pogacar deelt eerste beelden van revalidatie

Tadej Pogačar brak goed drie weken geleden zijn pols bij een valpartij in Luik-Bastenaken-Luik en sindsdien voert de Sloveen een race tegen de klok om in topvorm aan de start te kunnen staan van de Tour de France (1-23 juli). De renner van UAE Emirates kan inmiddels weer binnen fietsen, maar Pogačar vult zijn dagen ook met andere activiteiten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 24-jarige renner probeert zijn conditie met looptochten, traploopsessies (mét rugzak), fitnessoefeningen en fietstrainingen op de rollen op peil te houden. “Ik heb twee goeie weken achter de rug. Ik heb Monaco en de omgeving verkend, hard gewerkt op de rollen en mijn pols goed verzorgd”, schrijft hij op Instagram.

“Het is dus helemaal niet saai, maar het leukste is dat ik nu kan supporteren voor Urška Žigart (zijn vriendin, die profwielrenster is voor Jayco AlUla, red.) in Spanje. Ik zal jullie wel een nieuwe update geven zodra ik weer op de weg kan fietsen. Tot dan wacht mij nog heel wat werk in de keuken en de tuin.”

Evenepoel reageert: “Marathon man Pog!”
Remco Evenepoel, die na zijn corona-opgave in de Giro d’Italia thuis aan het uitzieken is, moedigt zijn collega en sportieve rivaal aan op Instagram. “Marathon man Pog. Blijf vechten, baas!”

UAE Emirates-teammanager Maurio Gianetti hoopt dat Pogačar begin juni weer voluit kan trainen op de weg. Het is de vraag of de Sloveen in aanloop naar de Tour nog een voorbereidingskoers kan afwerken, om zo nog wat koersritme op te doen in aanloop naar La Grande Boucle. In de Ronde van Frankrijk is Pogačar uit op sportieve revanche, nadat hij vorig jaar zijn meerdere moest erkennen in Jonas Vingegaard en zijn ploeg Jumbo-Visma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.