Johan van der Velde (62) getroffen door acute leukemie
foto: Cor Vos
donderdag 7 februari 2019 om 17:20

Johan van der Velde (62) getroffen door acute leukemie

Slecht nieuws voor Johan van der Velde. De oud-wielrenner lijdt aan acute leukemie. Van der Velde verblijft op dit moment in het Amphia Ziekenhuis in Breda, waar hij wordt behandeld voor de ziekte.

Van der Velde – die tegenwoordig buschauffeur is van Roompot-Charles – was afgelopen week met de teambus onderweg naar Mallorca toen hij last kreeg van een aanhoudende bloedneus. Aan de kade in Barcelona, waar hij de veerdienst naar het Spaanse eiland zou nemen, meldde hij zich bij de bij de EHBO-post. Daarna is hij afgevoerd naar het ziekenhuis van Barcelona waar enkele bloedonderzoeken zijn uitgevoerd. Na het onderzoek werd al snel de diagnose acute leukemie gesteld.

De 62-jarige Van der Velde kende als renner grote successen. Zo won hij meerdere etappes in de Tour de France, en eindigde hij in 1982 als derde in het eindklassement. Daarnaast won hij prestigieuze rittenkoersen als de Dauphiné Libéré en de Ronde van Romandië. Ook won Van der Velde driemaal het puntenklassement in de Giro d’Italia.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.