‘John Darwin Atapuma mist Tour door problemen met visum’ (update)
woensdag 2 juli 2014 om 20:02

‘John Darwin Atapuma mist Tour door problemen met visum’ (update)

Darwin Atapuma

foto: Sirotti

BMC-renner John Darwin Atapuma heeft problemen met het verkrijgen van een visum voor het Verenigd Koninkrijk, waar hij zaterdag van start moet gaan in de Tour de France. Zijn deelname aan de Tour zou nu ernstig in gedrang komen. Dat meldt de website Mundo Ciclistico.

Atapuma is niet de eerste Colombiaan die problemen heeft met het verkrijgen van een Europees visum. Eerder dit jaar moesten de renners van Team Colombia door dezelfde problemen de Ronde van Turkije aan zich laten voorbijgaan, en kwam ook hun Giro in gevaar.

Behalve Atapuma, werden ook Marcus Burghardt, Amaël Moinard, Daniel Oss, Michael Schär, Peter Stetina, Greg Van Avermaet en Peter Velits door de ploegleiding van BMC geselecteerd om Tejay van Garderen te ondersteunen in de komende Tour de France.

Update 2 juli – 20:02 uur
‘Visum Atapuma ligt nog in Colombia’

Het lijkt er op dat alles goed gaat komen voor John Darwin Atapuma. Volgens hetzelfde Mundo Ciclismo is het visum geregeld, maar liggen zijn paspoort en het visum nog op de Britse ambassade in Colombia. Beide documenten schijnen de komende nacht naar Atapuma teruggevlogen te worden, zodat hij nog op tijd naar de Tourstart in Yorkshire kan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.