John Degenkolb: “Geen resultaten voor een rol als WK-kopman”
foto: Cor Vos
maandag 16 september 2019 om 13:03

John Degenkolb: “Geen resultaten voor een rol als WK-kopman”

John Degenkolb gaat er niet vanuit dat hij kopman is tijdens het WK wielrennen. Wel hoopt hij in een ondersteunende rol deel uit te maken van de Duitse selectie. “Ik kan geen grote ambities als kopman ambiëren omdat ik er simpelweg de resultaten niet voor haalde.”

Degenkolb heeft een vrijwel onopvallende Vuelta a España achter de rug, die hij al de ‘zwaarste grote ronde uit zijn carrière’ noemde. Toch heeft hij een duidelijk doel voor ogen, namelijk een sterk najaar met deelname aan het WK wielrennen in Yorkshire als gedroomd hoogtepunt. “Ik ben moe omdat het een erg zware Vuelta was”, vertelde hij aan Cyclingnews. “Mijn beste dag was wellicht de derde etappe, toen ik een goede lead-out deed en Edward Theuns tweede werd.”

Tegelijkertijd gaf hij toe dat de ploeg nogal worstelde in de Spaanse rittenkoers. “We bleven het elke dag proberen en dat was het beste wat we konden doen.” Net als Philippe Gilbert was de Duitser een van de weinige klassieke renners die kozen voor de Vuelta als aanvliegroute voor het WK en de najaarsklassiekers. “Ik kan nog niet veel zeggen over het WK omdat er nog geen bevestiging is dát ik erheen ga. We hebben twaalf renners op de longlist voor acht plaatsen.”

“Maar natuurlijk zou ik er graag bij zijn. Het parcours ligt me wel en in de Vuelta heb ik mentaal afgezien om er uiteindelijk beter uit te komen en in goede vorm aan het WK wielrennen te kunnen beginnen. Dat heeft de hele tijd in mijn achterhoofd gespeeld. Toch kan ik geen grote ambities uitspreken voor een functie als kopman, omdat ik er simpelweg de resultaten niet voor haalde. Maar het is een lange wedstrijd, en je moet een ervaren renner zijn om dat aan te kunnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.