John Degenkolb op weg naar Lotto Soudal

Door , zaterdag 15 juni 2019 om 07:26
John Degenkolb op weg naar Lotto Soudal

foto: Cor Vos

Bij Lotto Soudal gaf nieuwe sterke man John Lelangue al toe dat zijn voorjaarskern “misschien versterkt moet worden”. Dat lijkt te gebeuren. Diverse bronnen bevestigden aan WielerFlits dat de 30-jarige John Degenkolb dicht bij een overgang naar het Belgische WorldTour-team staat.  De Duitser is sinds 2017 aan de slag bij Trek-Segafredo.

Het was na Luik-Bastenaken-Luik dat algemeen manager John Lelangue het voorjaar van zijn team evalueerde. Dat hij tevreden was, zei hij. Maar tegelijk vertelde hij erbij dat hij de lat voor volgende lente fors hoger wilde leggen. Letterlijk: “Ik heb dit voorjaar geleerd dat je collectief sterk moet zijn als je als ploeg wil meedoen voor de prijzen. Het is nog vroeg, maar misschien moeten we uitkijken om de ploeg te versterken.”

Lelangue deelde het voorjaar op in tweeën. Over de Waalse klassiekers was hij naar eigen zeggen “heel voldaan”. Maar in de Vlaamse campagne “miste hij iets”. “Daar hebben we ons minder getoond. Ik ben blij met hoe we in de Omloop en de Ronde hebben gekoerst, maar in de andere wedstrijden hebben we de boot af en toe gemist.”

Wat doet Benoot?
Het vroege wegvallen van Jelle Wallays en Jasper De Buyst speelde het team uiteraard parten. Ook het uitvallen van Tiesj Benoot op de kasseien van Roubaix was een aderlating. Maar toch: twee podiumplaatsen (Tim Wellens in Omloop Het Nieuwsblad en de Brabantse Pijl) was te weinig. Bovendien zijn ze bij Lotto Soudal vandaag niet zeker dat ze volgend jaar nog kunnen rekenen op de diensten van Benoot. De Gentenaar is einde contract en staat in de belangstelling van onder meer Team Ineos en Team Sunweb.

Uitkijken naar versterking dus. En die lijkt Lelangue gevonden te hebben in de persoon van John Degenkolb. De 30-jarige oud-winnaar van onder meer Parijs-Roubaix, Gent-Wevelgem en Milaan-San Remo is einde contract bij Trek-Segafredo, dat voor volgend jaar al Vincenzo Nibali binnenhaalde, en wil nieuwe lucht opsnuiven. Een opportuniteit, moeten ze bij Lotto Soudal gedacht hebben.

Soudal
Niet on-interessant: voor co-sponsor Soudal is Duitsland een belangrijke afzetmarkt. Eerder had de ploeg al Greipel en Sieberg in dienst, momenteel rijdt Roger Kluge voor het Belgische WorldTour-team. Het aantrekken van Degenkolb zal de Kempense siliconenfabrikant ongetwijfeld gunstig stemmen.

Degenkolb zelf heeft enkele moeilijke jaren achter de rug. Na zijn val tijdens een Spaanse stage begin 2016, duurde het lang voor hij weer in de buurt van zijn oude niveau kwam. Pas sinds vorig jaar, met vooral zijn Tourritzege in Roubaix, lijkt hij grotendeels terug te zijn. Dit voorjaar trok hij die positieve lijn enigszins door, al behaalde hij slechts één podiumplaats: in Gent-Wevelgem werd hij tweede na Alexander Kristoff.

Afrondende fase
WielerFlits ving de voorbije dagen op dat de komst van Degenkolb naar Lotto Soudal in een afrondende fase zit. Maar in overeenstemming met de UCI-regels zal de overgang pas op 1 augustus officieel bekendgemaakt worden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.