John Degenkolb niet naar de Tour de France

zaterdag 15 juni 2019 om 20:10
John Degenkolb niet naar de Tour de France

foto: Cor Vos

John Degenkolb neemt dit jaar wellicht geen deel aan de Tour de France. De voorbije zes jaar was de Duitser onafgebroken van de partij, maar ditmaal lijkt Trek-Segafredo hem aan de kant te houden. Met Richie Porte richt de ploeg zich volledig op het klassement.


Vandaag bereikte WielerFlits het nieuws dat John Degenkolb dit seizoen wegblijft uit de Tour de France. Binnen het team wordt gezegd dat alles op kopman Richie Porte wordt gezet in zijn strijd voor het algemeen klassement. Vandaar dat de Duitser, die vandaag aan het vertrek staat van de Ronde van Zwitserland, er niet bij zal zijn.

Transfer naar Lotto Soudal
Eerder op de dag werd bekend dat Degenkolb op weg lijkt naar Lotto Soudal, waar hij het beoogde speerpunt is voor de voorjaarsklassiekers. Diverse bronnen bevestigden aan deze site dat de 30-jarige Duitser dicht bij een overgang staat. Sinds 2017 is hij aan de slag bij Trek-Segafredo.

Het is niet bekend of het één het gevolg is van het andere en of de transferperikelen voortkomen uit ontevredenheid over zijn niet-selectie voor het Franse wielercircus.

UPDATE
John Degenkolb bevestigt in gesprek met Radsport News dat hij de Tour de France niet zal rijden: “Zoals het er nu voor staat, zal ik de Tour de France niet rijden. Het is een besluit dat ik volledig accepteer. Wat het beste is voor de ploeg en hun ambities, is het beste voor mij. Alhoewel de beslissing nog niet definitief is gemaakt, leg ik me er bij neer. Er zijn naast de Tour genoeg andere mooie wedstrijden en uitdagingen voor me.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.