John Degenkolb wint matte editie Gent-Wevelgem
zondag 30 maart 2014 om 17:01

John Degenkolb wint matte editie Gent-Wevelgem

John Degenkolb heeft Gent-Wevelgem op zijn naam geschreven. De Duitser was de snelste in de sprint van een omvangrijk peloton. De renner van Giant-Shimano bleef Arnaud Demare nipt voor. Peter Sagan eindigde op de derde plek.

De wedstrijd werd gekenmerkt door goed weer, waardoor een spectaculair koersverloop uitbleef. Vroeg in de wedstrijd gingen er vijf renners vandoor. Frederik Veuchelen, Sebastian Lander, Manuel Boaro, Marcel Aregger en Jaco Venter kregen ruim tien minuten voorsprong, maar hadden geen moment kans om voorop te blijven.

Boaro was de sterkste van de vluchters, maar werd op 35 kilometer van de streep gepakt door de voorwacht van het peloton.

In de heuvelzone probeerden nog een aantal renners om aan te vallen, vooral Sep Vanmarcke liet een sterke indruk achter. De Belg van Belkin kreeg onder meer Fabian Cancellara en Peter Sagan met zich mee, maar ook een hoop andere snelle mannen konden uiteindelijk meekomen.

In de slotfase reed Sylvan Dillier nog wel uit het peloton en hij kreeg Andrey Amador en Stijn Devolder mee. Ze reden best een mooi voorsprong bij elkaar, maar werden op één kilometer van de streep gegrepen.

Op zeven kilometer van de streep gingen twee favorieten voor de eindzege tegen de grond. André Greipel en Tyler Farrar waren daardoor ook gelijk uitgeschakeld voor de zege.

Ook in de massasprint gingen er nog een aantal tegen de grond en werd het daarna een duel tussen drie rappe mannen: Degenkolb, Sagan en Démare. Uiteindelijk bleef de Duitser de Fransman nipt voor.

John Degenkolb
flag-be Gent-Wevelgem 2014 (WT)
Uitslag, Deinze – Wevelgem (233 km)
1. flag-de John Degenkolb (Giant-Shimano)
2. flag-fr Arnaud Démare (Fdj.fr)
3. flag-sk Peter Sagan (Cannondale)
4. flag-be Sep Vanmarcke (Belkin Pro Cycling)
5. flag-be Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step)
6. flag-be Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen – Baloise)
7. flag-ru Alexey Tastevich (Katusha)
8. flag-by Yauheni Hutarovich (Ag2r-La Mondiale)
9. flag-no Thor Hushovd (BMC Racing)
10. flag-be Jurgen Roelandts (Lotto-Belisol)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.