vrijdag 15 juli 2022 om 18:04

John Lelangue over tegenvallende Tour van Lotto Soudal: “Pech blijft duren”

Video Caleb Ewan kwam ongelukkig ten val in de dertiende etappe van de Tour de France. CEO van Lotto Soudal, John Lelangue, blijft het vertrouwen houden in zijn ploeg. “Pech blijft ons achtervolgen, maar er komen nog kansen.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben heel trots op mijn mannen vandaag, ze hebben het plan uitgevoerd tot aan de valpartij van Caleb. Ze hebben de koers in handen genomen. Die valpartij van Ewan, dat is de pech die blijft duren. Het is al sinds de Roubaix-rit, de Giro en Milaan-San Remo”, vertelde de manager aan WielerFlits na afloop. “Zonder die val komen we misschien nog terug, maar het is nu zo. De Tour is nog niet gedaan.”

Door die valpartij van de Australische sprinter waren de kansen op een ritoverwinning natuurlijk meteen weg. “Het is een kans die weg is, maar we hebben het geprobeerd. Ik wil ook ‘fair play’ zeggen aan Alpecin. We hebben het samen geprobeerd vanaf de start, dat kan je niet van iedere ploeg zeggen.”

Het is nog niet echt de Tour van Ewan. Tweemaal kwam hij er niet echt aan te pas in de massasprint. “Het heeft niets te maken met niet-in-vorm zijn. In Roubaix heeft hij getoond dat hij het wel kan”, houdt de CEO het vertrouwen. “Morgen is er weer een kans. Iedere dag is een kans.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
15 juli 2022 20:55
Pech is er enerzijds maar anderzijds toch ook de vaststelling dat er amper renners meegeraken in de vlucht van de dag.
Dreigende degradatie uit de WT is op basis van wat ik hier zie niet meer dan terecht.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.