John Lelangue: “Tevreden met prestatie in de breedte”

zaterdag 29 februari 2020 om 21:38
John Lelangue: “Tevreden met prestatie in de breedte”

foto: Cor Vos (archief)

Na een wedstrijd waarin hij vooral achter de feiten aanholde, sleepte Philippe Gilbert toch nog een achtste plaats uit de brand. Geen topresultaat voor Lotto Soudal, maar toch blikt algemeen manager John Lelangue tevreden terug op het eerste deel van het openingsweekend.

“De voorbereiding was zeker niet optimaal voor onze kopmannen”, opent Lelangue. “Maar dat is koers, Mathieu van der Poel zal dat beamen. Ondanks de omstandigheden denk ik dat we het collectief gezien goed gedaan hebben”, zegt hij licht optimistisch.

Met ‘omstandigheden’ verwijst Lelangue naar de ziektes van beide kopmannen Philippe Gilbert en Tim Wellens. “Naarmate de kilometers vorderden, kwam Philippe erdoor. Dat zag je duidelijk. We wisten natuurlijk dat hij niet op volle sterkte aan de wedstrijd begon. Voor Tim geldt trouwens hetzelfde. Dat Philippe er op het einde nog die sprint uitperste, stemt me hoopvol voor de volgende wedstrijden.”

“De ploeg presteerde goed in de breedte. We waren aanwezig in de koers, met Frederik in de kopgroep die voor de zege streed. En het staat buiten kijf dat we niet op hem gingen jagen. Daarnaast schat ik de prestatie van Brent Van Moer hoog in, en ook Nikolas Maes was goed. Dan missen we nog Jelle Wallays met een knieblessure. Wanneer we daar nog Degenkolb aan kunnen toevoegen en Philippe en Tim weer 100% zijn, zie ik het wel goed komen in de wedstrijden tot en met Parijs-Roubaix.”

Lelangue verlaat Ninove als een tevreden man. “We hebben de koers gereden die we wilden, maar niet met het resultaat waarop we hoopten. Tim en Philippe stonden er ondanks dat ze wat ziek waren. Dat is wat ik onthoud van deze wedstrijd.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair