John Lelangue wil voortbouwen op jonge renners bij Lotto Soudal: “Ze hebben een belangrijke rol”

John Lelangue wil voortbouwen op jonge renners bij Lotto Soudal: “Ze hebben een belangrijke rol”

Foto: Cor Vos

Door Yob Hillewaert
zaterdag 23 oktober 2021 om 07:30

John Lelangue, de teammanager van Lotto Soudal, gaat in 2022 verder op hetzelfde elan. Hij blijft kiezen voor de jeugd en vernieuwing, zo maken onder meer ploegleiders Marc Sergeant en Herman Frison plaats voor de vrouwelijke ploegleider Cherie Pridham. “We hebben het afgelopen seizoen gezien dat onze jonge renners ook resultaten kunnen rijden”, zegt Lelangue.

Bij Lotto Soudal werd de afgelopen twee jaar volop de kaart van de jeugd getrokken. Behalve de ervaren aanwinsten Philippe Gilbert en John Degenkolb twee jaar geleden werden sindsdien vooral beloftevolle renners overgeheveld, het liefst dan nog uit de eigen beloftenploeg. Met resultaat, denk maar aan de tweede plaats van Florian Vermeersch en de WorldTour-overwinningen van Brent Van Moer en Andreas Kron. Volgend seizoen verlaat de tegenvallende Degenkolb (32) de Lotto-stal, terwijl onder meer toptalent Arnaud De Lie (19) de rangen komt versterken.

Vertrouwen in toekomst
“De jonge renners hebben een belangrijke rol in het team”, zegt Lelangue. “We waren meteen duidelijk over onze visie. Als we zouden investeren in jong talent, dan was dat om hen kansen te geven om voor resultaten te gaan. Ze zouden dus niet alleen voor een andere leider zoals Gilbert en Degenkolb moeten rijden. Is het nu Florian Vermeersch of Brent Van Moer, we hebben voldoende namen die zich vanuit het beloftenteam hebben ontwikkeld naar het profteam en die stappen zetten. Ze rijden resultaten. Ook hebben we gezien dat we soms een paar jaar geduld moeten hebben voor onze nieuwe generatie in staat is om resultaten te rijden. Maar stap per stap komt het wel. Daarom heb ik vertrouwen voor de toekomst.”

“In onze transfers voor 2022 kan je zien dat we opnieuw twee jonge talenten hebben aangetrokken. Een komt van het Lotto Soudal-beloftenteam over naar het WorldTour-team, Arnaud De Lie. De andere is een landgenoot van Caleb Ewan, de Australiër Jarrad Drizners.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair