Johnny Hoogerland ook volgend jaar bij Roompot Oranje Peloton
Foto: Sirotti
vrijdag 4 september 2015 om 15:25

Johnny Hoogerland ook volgend jaar bij Roompot Oranje Peloton

Johnny Hoogerland draagt ook volgend jaar het shirt van Roompot Oranje Peloton. De ProContinentale formatie maakte vandaag bekend dat de 32-jarige Zeeuw zijn contract met één jaar heeft verlengd.

“Johnny blijft één van de blikvangers van ons team. Wij zijn blij dat hij ook in 2016 een rol kan blijven spelen bij het verder ontwikkelen van onze talenten”, vertelt manager Michael Zijlaard.

Hoogerland begint volgend jaar aan zijn achtste seizoen als profrenner. Eerder kwam de voormalig Nederlands kampioen uit voor Vacansoleil-DCM en Androni Giocatolli. Hij voelt zich op zijn plek bij de ploeg van Michael Boogerd en Erik Breukink. “Het vertrouwen dat ik toen al had in dit project is in ons eerste jaar alleen maar groter geworden”, aldus Hoogerland. “Er is wederzijds veel respect en ik merk dat er waardering is voor de ervaring die ik toevoeg. Ik kijk er naar uit om die passie ook volgend jaar in de wedstrijden te laten zien.

Roompot Oranje Peloton – dat voor volgend seizoen al Pieter Weening vastlegde – hoopt op korte termijn de contracten van meerdere routiniers te verlengen. Daarnaast laat het weten dat er gesprekken plaats vinden met verschillende talenten uit eigen land.

RIDE Magazine
24 Reacties
Sorteer op:
4 september 2015 15:29
Enkel begrijpelijk vanuit het oogpunt van de sponsoren, hij is namelijk een Zeeuw. Qua resultaten volstrekt onbegrijpelijk.
4 september 2015 15:32
@Timo: eens, volledig anoniem, niet 1 keer vooraan gezien in een koers, ongelooflijk.
4 september 2015 15:33
hoofd Hoogerland dan uberhaupt kilometers gemaakt dit seizoen? ik heb zijn naam nergens gehoord volgens mij
4 september 2015 15:33
Het is te hopen dat hij volgend jaar beter rijdt, wat dit jaar rijdt hij nog geen deuk in een pakje boter. Maar ik heb het wel altijd een sympathieke renner gevonden, dus ik gun het hem van harte.
4 september 2015 15:34
Passie in de wedstrijden? Mogelijk dat hij achter de schermen veel toevoegt. In dat geval: prima keuze. Maar het is 100 keer minder dan nix qua presteren in wedstrijden.
Heb sterk het idee dat Zeeuw zijn hier de belangrijkste factor is.
Hopelijk volgend jaar ook in beeld nog eens van hem genieten.
4 september 2015 15:37
Hopelijk dat de Bull van Beveland volgend jaar iets meer laat zien, want dit jaar heb ik hem echt helemaal nergens vooraan in koers gezien. Toch opmerkelijk hoe hij in relatief korte tijd zo'n matige renner geworden is.
4 september 2015 15:40
Niet alleen Zeeuw zijn natuurlijk, Hoogerland is gewoon nog een grote naam in het NLse wielrennen (veelal ook door het prikkeldraadincident) en levert natuurlijk veel meer publiciteit op dan jongens als Looij en Van Empel, die alleen de echte volgers kennen
4 september 2015 15:46
Ik denk dat je met attractief rijden en/ of uitslagen neerzetten meer publiciteit dan door dat je ooit in het prikkeldraad hebt gehangen of ooit NK bent geweest maar daarna zo goed als onzichtbaar bent in het peleton
4 september 2015 15:49
@ timo en vinnie

Had ook wat meer sportieve resultaten van hem verwacht, maar volgens mij staat er duidelijk dat z'n contract is gebaseerd op ervaring en in het verlengde daarvan; het bijdragen aan het verbeteren van het niveau van de jonge gasten.
4 september 2015 15:50
Zijn inzetbaarheid voor side-events zal inderdaad wel een rol hebben gespeeld bij deze verlenging. Het was op de fiets niet veel dit seizoen; mogelijk zelfs minder dan zijn jaar tussen de Italianen.
4 september 2015 16:37
Hoogerland heeft her en der nog wel in een kopgroep gezeten maar inderdaad geen enkele uitslag neergelegd. Gezien de komst van Weening is zijn ervaring in feite niet meer nodig en neigt deze contractverlenging heel erg naar fietsend reclamebord zijn.
4 september 2015 17:19
Hij schijnt goed te zijn in de kleedkamer.
4 september 2015 17:40
Ben benieuwd welke talenten erbij komen.
4 september 2015 18:10
Toch wel opvallend. Dit jaar Hoogerland 0x een goede prestatie van Hoogerland gezien. Binnen de ploeg zal hij waarschijnlijk veel ongemerkt werk leveren waar de ploeg tevreden over is. (of is het gewoon Zeeuwse sponsor, wil Zeeuwse renners?)
Het is nog altijd hopen dat de Hoogerland van voor het tourongeluk terug komt, maar daar begin ik steeds mee voor te vrezen.
4 september 2015 18:36
Hoogerland heeft wel de meeste wedstrijddagen gereden van de Roompotrenners. Maar daarin was hij vooral anoniem. Ik hoop dat ze het contract van Huub Duyn ook snel gaan verlengen.
4 september 2015 18:40
Ben benieuwd naar de uitleg van Michael B.
4 september 2015 19:52
Hij zal de Zeeuwse sponsor wel mee hebben. Een andere reden zou ik niet kunnen verzinnen.
Waarschijnlijk wel salaris moeten inleveren.
4 september 2015 20:17
Johnny het is hem gegund, heb in het verleden vaak genoten van zijn strijdlust, veel respect vooral na het terug komen op niveau na zijn ongeval op training met zoveel letsel en dan enkele maanden later nationaal kampioen worden.
Inderdaad zou ik graag weer eens de Hoogerland van Vacansoleil terug zien.
Hij heeft bewezen de capaciteiten te bezitten, maar of het momenteel aan training of angst voor valpartijen ligt, weet Johnny zelf het beste.
Toch zou het mooi zijn om weer de ouderwetse Hoogerland terug te zien, het is nog veel te vroeg om alleen maar bezig te zijn met andermans talenten, want die heeft hij zelf ook.
4 september 2015 20:30
hij moest maar weer geprikkeld worden.....
4 september 2015 21:44
Aanwinst :s
4 september 2015 22:35
De prikkeldraad in Frankrijk heeft zijn carrière verpest.
5 september 2015 08:06
Hij heeft inderdaad redelijk anoniem rondgereden. Misschien ook niet altijd de meest aansprekende koersen. Toch wel heel veel gereden afgelopen jaar:
http://www.procyclingstats.com/rider/Johnny_Hoogerland
Blijkbaar is zijn nieuwe rol bij roompot niet winnen en in de schijnwerpers rijden, maar meer die van wegkapitein.
5 september 2015 09:00
Belachelijke verlenging. Helemaal niets laten zien dit jaar. En hij als mentor? Wie een beetje regelmatig de koersen bezoekt weet dat hij vooral in zichzelf leeft en je hem nou niet als vriendelijke ervaren courreur moet zien. Het aspect zeeuw zal meespelen ja. Gelijk het enge eraan. Het is een 100% Nederlands team en geen Zeeuws team.
8 september 2015 16:27
Afgelopen jaar werd ie betaald voor zijn uitslagen en zijn naamsbekendheid, dat zal komend jaar wel alleen voor zijn naamsbekendheid zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.