Jolanda Neff begint in Namen aan reeks van negen veldritten

Door , donderdag 20 december 2018 om 15:00
Jolanda Neff begint in Namen aan reeks van negen veldritten

©Photopress.be

Vorig jaar waagde top-mountainbikester Jolanda Neff zich voor het eerst in haar carrière aan een uitgebreidere veldritcampagne, maar die zag ze abrupt afgebroken na een val in de WB-manche van Hoogerheide. Dit jaar doet de 25-jarige Zwitserse een nieuwe poging. Namen wordt haar eerste wedstrijd in een reeks van negen.

Bij haar crossdebuut op het hoogste niveau haalde Neff vorige winter top 10-plaatsen in de wereldbekermanches van Namen, Heusden-Zolder en Nommay. De jonge Zwitserse behoorde meteen tot de outsiders voor het WK in Valkenburg. Maar zo ver kwam het helaas niet. Een week voor het WK ging Neff zwaar onderuit in de wereldbekerwedstrijd van Hoogerheide, uitgerekend na een duel met collega mountainbikester Pauline Ferrand-Prévot. Ze brak daarbij haar linkersleutelbeen en rechter elleboog en was een tijdlang out.

Dit jaar wil Neff opnieuw een poging doen om het WK te halen. De weg naar Bogense begint zondag in Namen. Ook in Heusden-Zolder, Loenhout, Diegem en Baal wordt Neff een extra pubiekstrekker. De blondine is regerend Europees – en Zwitsers kampioene MTB.

Veldritprogramma Jolanda Neff:
23 december: flag-be Namen – Wereldbeker
26 december: flag-be Heusden-Zolder – Wereldbeker
28 december:  flag-be Loenhout – DVV Trofee
30 december: flag-be Diegem – Superprestige
1 januari: flag-be Baal – DVV Trofee
2 januari: flag-ch Meilen – EKZ Tour
13 januari: flag-ch Sion – Zwitsers kampioenschap
27 januari: flag-nl Hoogerheide- Wereldbeker
3 februari: flag-dk Bogense – wereldkampioenschap

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.