Jolanda Neff klopt Sanne Cant in GP Sven Nys

dinsdag 1 januari 2019 om 14:33
Jolanda Neff klopt Sanne Cant in GP Sven Nys

Jolanda Neff - foto: Cor Vos

Jolanda Neff heeft in Baal de Grote Prijs Sven Nys op haar naam geschreven. De Zwitserse besliste op een lastig parcours rond de Balenberg in de slotronde een duel met Sanne Cant in haar voordeel.

Snelle start Neff
Jolanda Neff veroverde in een modderig Baal kort na de start de leiding en trok het peloton op een lint. Ze pakte een kleine voorsprong op Ellen Van Loy, die de achtervolging leidde. Topfavoriete Cant liet Neff echter niet te ver wegrijden. Ze haalde de Zwitserse bij en nam later in de openingsronde afstand van haar concurrenten.

Cant versus Neff
Zes dames gingen in de achtervolging, maar Cant wist in de tweede ronde verder weg te rijden. Neff kwam echter sterk terug en slaagde erin het gat van negentien seconden met Cant te dichten en nam in de derde ronde brutaal de kop over.

Cant herpakte zich en zette zich in het wiel van Neff. De Zwitserse zette de wereldkampioene onder druk, maar Cant kraakte niet. De twee gingen samen de slotronde in.

Pech voor Cant
Neff realiseerde opnieuw een klein gaatje en toen na een afdaling Cant haar voorwiel bleef steken, pakte Neff een voorsprong van ongeveer tien seconden. Cant hield Neff in het zicht, maar slaagde er niet in de Zwitserse bij te halen. Neff bouwde haar voorsprong verder uit en wist haar eerste veldritzege van het seizoen te boeken.

Cant doet goede zaken
Cant kwam binnen op 27 seconden van Neff, maar deed goede zaken voor de strijd om de DVV Trofee. Ze liep uit op nummer twee Loes Sels, die 47 seconden later als vierde eindigde.

DVV Trofee Baal – GP Sven Nys 2019
Uitslag vrouwen
1. flag-ch Jolanda Neff in 46m45s
2. flag-be Sanne Cant op 27s
3. flag-gb Nikki Brammeier op 1m06s
4. flag-be Loes Sels op 1m14s
5. flag-it Eva Lechner op 1m24s
6. flag-us Katie Compton op 1m25s
7. flag-us Kaitlin Keough z.t.
8. flag-be Laura Verdonschot op 2m02s
9. flag-nl Sophie de Boer op 2m39s
10. flag-ca Jenn Jackson op 2m40s
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.