Jolien D’hoore opnieuw de sterkste in Madrid Challenge
zondag 10 september 2017 om 16:20

Jolien D’hoore opnieuw de sterkste in Madrid Challenge

Jolien D’hoore heeft net als vorig jaar de Madrid Challenge op haar naam geschreven. De Belgische renster van Wiggle High5 won in de Spaanse hoofdstad Madrid na 87 kilometer de massasprint door Coryn Rivera te kloppen.

De dames kregen tijdens het criterium in de straten van Madrid 15 ronden van 5,8 kilometer voor de wielen. De Nederlandse topploegen Boels-Dolmans en WM3 stonden niet aan de start. Tijdens de beginfase van de wedstrijd waren er meerdere ontsnappingspogingen, maar geen enkele renster slaagde erin om weg te blijven. Mede vanwege het feit dat er elke ronde gesprint mocht worden voor een klassement, kregen aanvalsters weinig ruimte. Eenzame pogingen van onder meer de Amerikaanse Irena Ossola (SAS-Macogep) en de Poolse Małgorzata Jasinska (Cylance) bleven zonder succes.

In de finale formeerde Sunweb zich in dienst van sprintster Rivera aan kop van het peloton. D’hoore koos haar wiel. Rivera ging de sprint aan, maar in de laatste meters kwam de in het midden sprintende D’hoore alsnog langszij.

De Madrid Challenge was de laatste wedstrijd in de Women’s WorldTour. Anna van der Breggen was voorafgaand aan deze koers al zeker van de overwinning in het eindklassement.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
10 september 2017 16:31
Geen reclame voor het vrouwen wielrennen.
10 september 2017 17:33
Snel afschaffen deze onzin. Zelfs geen enkele winnaar van de eindklassementen van de World Tour was aanwezig op dit semi-criterium. De winnaars hadden veel beter vorige week in de Boels Ladies Tour gehuldigd kunnen worden.

Off topic: Is al bekend naar welke ploeg Wild gaat? Ze zou niet opgesteld zijn door Cylance omdat ze vertrekt bij die ploeg.
10 september 2017 23:47
Wat een aanfluiting deze slotkoers. Opnieuw toont de UCI wat ze vinden van het wielrennen bij de vrouwen !
11 september 2017 09:32
@sooike,
Dit is toch geen verzinsel van de UCI, maar van de ASO? Het lijkt mij dus de ASO die toont wat ze vinden van het vrouwenwielrennen.
11 september 2017 18:40
Maar het is de UCI die dit criterium bestempeld als "World Tour"...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.