Jolien D’Hoore breekt elleboog bij val in BeNe Ladies Tour

vrijdag 19 juli 2019 om 18:37
Jolien D’Hoore breekt elleboog bij val in BeNe Ladies Tour

Jolien D'Hoore - foto: Cor Vos

Jolien D’Hoore ligt opnieuw in de lappenmand: bij een valpartij in de eerste etappe van de BeNe Ladies Tour heeft de Belgische topsprintster van Boels-Dolmans haar elleboog gebroken.

De hectische eerste rit-in-lijn, een 121,1 kilometer lange etappe van Essen naar het Nederlandse Roosendaal, werd in de laatste kilometer ontsierd door een massale valpartij. Onder meer Nederlands kampioene Lorena Wiebes was hierbij betrokken, maar zij kon zonder al te veel schade verder.

D’Hoore kwam er minder goed vanaf: na een medische check werd een een elleboogfractuur geconstateerd. Het is vooralsnog onbekend of D’Hoore – tweevoudig eindwinnares van de BeNe Ladies Tour – moet worden geopereerd aan haar kwetsuur. Ook is onduidelijk hoe lang D’Hoore uit de roulatie zal zijn.

Het is al de tweede keer dit jaar dat de 29-jarige Belgische hard ten val komt op Nederlands grondgebied. In maart brak ze haar sleutelbeen tijdens de Drentse Acht van Dwingeloo.

Kaat Hannes ook in de ziekenboeg
D’Hoore is niet de enige voormalig Belgisch kampioene op de weg die betrokken was bij de val. Ook Kaat Hannes kwam in aanraking met het asfalt in de Belgisch-Nederlandse etappekoers. De 27-jarige blesseerde haar knie, al is nog onduidelijk wat de ernst van haar blessure is.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.