Jolien D’hoore sprint naar zege in openingsrit OVO Energy Women’s Tour
foto: SWpix.com
woensdag 13 juni 2018 om 15:02

Jolien D’hoore sprint naar zege in openingsrit OVO Energy Women’s Tour

Jolien D’hoore heeft in het bescheiden kustplaatsje Southwold de openingsetappe van de OVO Energy Women’s Tour gewonnen. De 28-jarige Belgische van Mitchelton-Scott was na een biljartvlakke rit de snelste in de massasprint. Marta Bastianelli eindigde op de tweede plaats, Coryn Rivera was derde. D’hoore mag tevens de eerste leiderstrui aantrekken.

In Framlingham werd vandaag het startsein gegeven voor de eerste etappe van de OVO Energy Women’s Tour. Vorig jaar pakte Katarzyna Niewiadoma de eindoverwinning in de Britse rittenkoers, die deel uitmaakt van de Women’s WorldTour. De Poolse sloeg destijds haar slag in de openingsrit, waar zij haar handen in de lucht stak na een solo van 47 kilometer.

Een sprint leek vandaag echter onontkoombaar, want het parcours over 130 kilometer naar Southwold was namelijk biljartvlak. De Luxemburgse Christine Majerus van Boels-Dolmans kwam in Ipswich op de enige beklimming van de dag als eerste boven en kroonde zich daarmee tot Queen of the Mountains van deze eerste rit.

Gesloten peloton
Ondanks enkele ontsnappingspogingen, bleef het peloton gesloten. Het tempo lag hoog, waardoor de ambities van de sprintsters werden onderstreept. Ter illustratie, de pas 19-jarige Susanne Andersen van Hitec Products koos op 25 kilometer van de meet het avontuur. De jonge Noorse pakte twintig seconden, maar zag zich korte tijd later weer worden ingerekend.

Boels-Dolmans had de bergtrui van Majerus al in de pocket, maar dat weerhield de Nederlandse formatie er niet van het tempo in het peloton in de slotfase flink de hoogte in te jagen. In de massasprint was Jolien D’hoore vervolgens de sterkste. Ze viert in Groot-Brittannië haar rentree nadat ze vorige maand onder het mes moest. Bij een valpartij tijdens het Vier-Bahnen-Tournee in het Duitse Dudenhofen brak ze namelijk haar sleutelbeen.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
13 juni 2018 16:04
Mooie zege!
13 juni 2018 16:16
Dus 3 weken terug haar sleutelbeen gebroken en de eerste etappe in de koers die nog veels te vroeg kwam winnen...
Veel vrouwen in België zullen nu de hoop op de nationale titel weer opbergen.
13 juni 2018 16:24
En Vos ook meteen zesde na haar comeback

Om te reageren moet je ingelogd zijn.