Jolien D’hoore zet zich als ambassadrice in voor Baloise Ladies Tour
foto: Cor Vos
donderdag 4 november 2021 om 12:21

Jolien D’hoore zet zich als ambassadrice in voor Baloise Ladies Tour

Jolien D’hoore gaat vanaf volgend seizoen aan de slag als ambassadrice van de Baloise Ladies Tour. De 31-jarige weg- en baanrester zette afgelopen maand in Parijs-Roubaix een punt achter haar actieve carrière.

D’hoore was meerdere keren succesvol in de Baloise Ladies Tour en haar voorganger, de BeNe Ladies Tour. Ze won het eindklassement in 2015 en 2016 en heeft acht etappezeges op haar naam staan. “Het was in de beginjaren van de toenmalige BeNe Ladies Tour dat ik echt ben doorgebroken voor het grote publiek. Het maakt dan ook de cirkel rond dat ik als ex-renster mee kan bouwen aan het verdere succesverhaal van de Baloise Ladies Tour”, zegt ze.

“Haar ervaring en klare kijk op het gebeuren betekenen zonder meer een meerwaarde in de ontwikkeling van het vrouwenwielrennen”, vertelt Geert Stevens, organisator van de Baloise Ladies Tour. “Jolien heeft onze wedstrijd mee op de internationale kaart van het vrouwenwielrennen geplaatst en daar zijn we haar nog altijd enorm dankbaar voor.”

De Baloise Ladies Tour is volgend seizoen van 13-17 juli, en eindigt daarmee een week voor de start van de Tour de France Femmes. Vanaf 2022 zal D’hoore ook aan de slag gaan bij NXTG Racing en Cycling Vlaanderen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.