Jolien Verschueren op de weg terug na ‘dipje’

zaterdag 30 december 2017 om 11:35
Jolien Verschueren op de weg terug na ‘dipje’

foto: WielerFlits / Niels Bastiaens (archiefbeeld)

Jolien Verschueren heeft vertrouwen geput uit de Sylvestercross van Bredene na een terugval na de Wereldbekercross in Zeven. De 27-jarige renster eindigde als zesde en dat was voor haar een flinke opsteker.


Verschueren, haar bijnaam Koningin van de Koppenberg heeft ze te danken aan haar zeges in de Koppenbergcross van 2015 en 2016, brak begin september haar sleutelbeen tijdens een training. Ze herstelde en eindigde in november derde op ‘haar’ Koppenberg en zesde in Zeven.

“Na die wedstrijd in Zeven dacht ik dat ik op de goede weg was na mijn schouderbreuk in het begin van het seizoen, maar die prestatie werd gevolgd door een dipje”, zegt de renster van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. “De drive was niet altijd aanwezig, dat had ik nog nooit meegemaakt. Ik heb het gevoel dat mijn lichaam na die snelle comeback ‘stop’ heeft gezegd. En misschien heb ik de combinatie van mijn werk en de vele verplaatsingen in november ook een beetje onderschat.”

De Belgische is blij met haar resultaat in de Sylvestercross. “Nu gaat het weer beter. Ik heb even wat rustiger gedaan en iets minder getraind. Dat heeft een weerslag gehad op mijn conditie en resultaten, maar de laatste weken voel ik dat het weer wat beter gaat en dat ik progressie boek. Hopelijk kan ik de komende weken die lijn doortrekken.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Arry1337 30 december 2017 om 11:48

Ik begrijp niet goed waarom dat er geen andere Vlaamse vrouwen zijn waar ze geld in steken ipv haar. Ze is licht en heeft doorzettingsvermogen, maar omdat haar techniek nog minder is dan die van dat dikke jochie in de Belgische trui die tijdens zowat elke cross ronde fietst, is ze voor 95% van de parcoursen afgeschreven voor winst.
Ik bedoel, het is alsof een renner een hele carrière op de baan heeft gefietst en vervolgens tussen de toppers in het veld word gegooid. Dit is misschien even leuk en uitdagend, maar die achterstand haal je van je leven niet meer in.

Stenalic 30 december 2017 om 12:04

Zit sowieso belachelijk weinig geld in de vrouwencross.

F e r o x 30 december 2017 om 12:31

Veel geld wordt er niet echt ingestoken. Ze heeft gewoon een volwaardige job. Cross is haar hobby.

Arry1337 30 december 2017 om 13:22

Ik wist dat ze ook kleuter juffrouw is, was me even ontgaan. Dat maakt natuurlijk ook verschil. Maar met de groei van het dames veldrijden denk ik niet dat er nog lang plaats is voor zulk type rensters.

Jowinho 30 december 2017 om 13:23

@Arry: In wie zouden ze dan geld moeten steken. Zelfs in mindere vorm en met een erbarmelijke techniek eindigt die voor rensters die geen contract hebben.

Gebruikersnaam 30 december 2017 om 13:48

Vraag me af wat Verschueren zou bereiken in een serieuze klimkoers op de weg.

kaalpani 30 december 2017 om 14:47

In Vlaanderen wordt goede sier gemaakt met het vrouwen crossen. In de praktijk is er 1,5 full prof en de rest zijn part-time rensters.

Mwielerfan 30 december 2017 om 15:40

Parttime is nog altijd meer dan volledig hobby

Hoebele 30 december 2017 om 17:05

@Gebruikersnaam In La Course (65km) had ze wellicht meegekund, maar niet in een klimkoers van 3 uur, is toch wat anders dan 45 min cross. Al ontbreekt het tegenwoordig aan pure klimmers à la Abbott en Pooley.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.