Jolien Verschueren stampt eigen crossploeg uit de grond

donderdag 19 maart 2020 om 16:59
Jolien Verschueren stampt eigen crossploeg uit de grond

foto: Tauris Team

Jolien Verschueren zag op 1 maart haar contract bij Pauwels Sauzen-Bingoal niet verlengd worden, maar de 29-jarige renster blijft gewoon deel uitmaken van de veldritwereld. Verschueren komt namelijk met een eigen wielerploeg genaamd Tauris Team.

Verschueren timmerde de laatste jaren flink aan de weg als veldrijdster. Zo won ze tweemaal de prestigieuze veldrit op de Koppenberg, maar twee jaar geleden werd een kwaadaardige hersentumor ontdekt en begon een periode van radiotherapie, chemobehandelingen en revalideren. Verschueren maakte afgelopen september haar comeback als crosser in Eeklo.

‘Uiteraard konden er mochten er geen resultaten worden verwacht, maar Jolien wist in haar gekende stijl, vol vechtlust en doorzettingsvermogen, het hele seizoen af te werken. Het aanvankelijk doel – niet gedubbeld worden – lukte een aantal keer.” Toch besloot Pauwels Sauzen-Bingoal om haar aflopende contract niet te verlengen.

‘Resultaten worden nog niet verwacht’
‘Begrijpelijkerwijs werd haar contract niet verlengd, maar op zoek gaan naar een nieuwe ploeg was niet nodig.’ Verschueren wist dankzij de steun van enkele mensen uit haar omgeving een eigen wielerploeg op te richten, met financiële steun van Tauris, een bedrijf dat zich specialiseert in informatie- en communicatietechnologie voor de maritieme sector.

Verschueren zal haar werk als kleuterleidster blijven combineren met een carrière als semi-professionele veldrijdster. Ze zal normaal gesproken aan de start staan van de meeste veldritklassiekers. ‘Resultaten worden nog niet verwacht, maar ze mag gerust eens verrassen”, zo staat te lezen in een persbericht.

Dit artikel delen:

1 Reactie

vanSpringel 23 maart 2020 om 00:50

Zels Dolly Parton bezingt haar in 1 van haar oeuvresongs.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.