Jonas Abrahamsen slaat toe in Brussel na eerste hoogtestage ooit: “Voel me heel sterk”
foto: Cor Vos
zondag 2 juni 2024 om 15:32

Jonas Abrahamsen slaat toe in Brussel na eerste hoogtestage ooit: “Voel me heel sterk”

Jonas Abrahamsen voelt zich zeer sterk nadat hij met zijn ploeg Uno-X Mobility voor het eerst op hoogtestage is geweest. Dat vertelde de 28-jarige Noor na zijn verrassende overwinning in de Brussels Cycling Classic.

Abrahamsen beschreef hoe hij de laatste kilometers van de Belgische eendagskoers ervaarde. “Na de laatste kasseistrook besloten wat jongens voor de aanval te kiezen. Ik koos op vijftien kilometer van de streep voor de tegenaanval.” De Noor kreeg gezelschap van Martin Svrček van Soudal Quick-Step, maar besloot op vijf kilometer zijn mede-aanvaller achter te laten.

“Pas in de laatste 300 meter kreeg ik het geloof dat ik kon winnen. Ik ben in Tirreno-Adriatico zo dichtbij geweest, maar toen lukte het niet, dus ik wilde niet te vroeg aan de overwinning denken. Ik dacht alleen aan sprinten tot de finish”, vervolgt de hardrijder van Uno-X Mobility.

De Scandinavische ploeg van de Noor presteert zeer goed in de laatste weken. “Ik ben trots op het team, gisteren wonnen we al met Alexander Kristoff (de Heistse Pijl) en vorige eindigden we met het hele team in Circuit Franco-Belge.” Volgens Abrahamsen heeft dit te maken met de hoogtestage van de ploeg. “Het was onze eerste hoogtestage. Een goede ervaring en ik voel me heel sterk nu”, geeft hij aan.

De hoogtestage moet de ploeg in de Tour de France naar een hoger niveau tillen. “We hopen in Frankrijk een rit te winnen. Vorig jaar waren we dichtbij met meerdere top-10 en top-3-plaatsen, maar dit jaar willen een etappezege”, sluit Abrahamsen af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.