Jonas Castrique (24) hangt zijn fiets aan de haak
foto: Cor Vos
vrijdag 5 november 2021 om 18:00

Jonas Castrique (24) hangt zijn fiets aan de haak

Jonas Castrique keert niet terug in het profpeloton. De 24-jarige renner uit Ploegsteert kreeg geen contractverlenging bij Bingoal Pauwels Sauces WB en besloot zijn professionele wielercarrière na twee seizoenen te beëindigen, meldt Het Nieuwsblad.

Castrique leek een veelbelovende wielercarrière tegemoet te gaan. In 2014 eindigde hij als junior zesde in Gent-Wevelgem en de Trofee van Vlaanderen. Een jaar later werd hij negende in Gent-Wevelgem. In 2016, in zijn eerste jaar als belofte, was hij zevende in de Carpathian Race. In de jaren daarna was hij negende in Olympia’s Tour en zesde in de Ronde van Oost-Vlaanderen en won hij de Omloop van de Grensstreek en de GP Arjaan De Schipper.

Zijn prestaties leverden hem aanvankelijk een plaats in de beloftenploeg van Wallonie-Bruxelles op, waarna hij in 2019 een stage mocht afwerken bij de profploeg. Daarna tekende Castrique als neoprof een tweejarig contract bij Bingoal-Wallonie Bruxelles. In het coronajaar 2020 kwam hij niet veel aan koersen toe en afgelopen seizoen wist hij geen nieuw contract te versieren bij zijn ploeg. Daarop besloot hij uit het profpeloton te stappen.

Castrique zijn jongere zus Alana blijft wel in het peloton. Na vier jaar bij Lotto Soudal verkast de 22-jarige renster naar de vrouwenploeg van Cofidis.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.