Jonas Rickaert de beste in Westrozebeke Koers
Jonas Rickaert, links - foto: Cor Vos (archief)
maandag 26 juli 2021 om 17:45

Jonas Rickaert de beste in Westrozebeke Koers

Jonas Rickaert heeft maandag de 70ste editie van de kermiskoers GP Raf Jonckheere gewonnen. De 27-jarige hardrijder van Alpecin-Fenix was in het West-Vlaamse Westrozebeke de beste van een kopgroep van vier, voor de Nieuw-Zeelander Luke Mudgway (Black Spoke).

De beslissende kopgroep reed weg uit een grotere kopgroep van twaalf renners. Naast Rickaert en Mudgway zaten ook Aaron Verwilst (Sport Vlaanderen-Baloise) en Piotr Havik (BEAT Cycling) mee van voren in volle finale. Verwilst mocht na 164 kilometer koers als nummer drie uiteindelijk het podium op, Havik werd vierde. Op ruime achterstand kwam het peloton over de finish.

De organisatoren konden overigens rekenen op een interessant deelnemersveld, met naast afvaardigingen van Sport Vlaanderen-Baloise, Bingoal Pauwels Sauces WB en Uno-X ook Gianni Vermeersch, Stijn Steels en het Intermarché-Wanty-Gobertduo Ludwig De Winter-Jasper De Plus aan het vertrek.

Rickaert is op de erelijst van de kermiskoers de opvolger van Michael Van Staeyen, die in 2019 de laatste editie won. Op die lijst staan ook Jelle Wallays (2018), Mike Teunissen (2015), Edward Theuns (2014) en Greg Van Avermaet (2007).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.