Jonas Van Genechten sprint naar zege in Polen
woensdag 6 augustus 2014 om 16:24

Jonas Van Genechten sprint naar zege in Polen

Vangenechten

foto: Sirotti

Jonas Van Genechten heeft de vierde etappe in de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De Belg van Lotto-Belisol was de snelste in de massaspurt. Hij versloeg Jacopo Guarnieri (Astana) en Luka Mezgec (Giant-Shimano). Raymond Kreder werd zevende en is de beste Nederlander. Petr Vakoc (OPQS) behoudt de leiding in het klassement.

In de openingsfase van de etappe sprongen vijf renners weg. Alexander Rybakov (Katusha), Boris Vallée (Lotto Belisol), Jerome Cousin (Europcar), Branislau Samoilau (CCC Polsat) en Andrey Solomennikov (Rusvelo) leken de vlucht van de dag te gaan vormen. Het vijftal kreeg echter nooit een grote voorsprong. Met nog 150 kilometer te gaan werd de groep – verrassend vroeg – weer ingerekend.

Snel daarna ontstonden nieuwe ontsnappingspogingen. Matthias Krizek (Cannondale), Josh Edmondson (Team Sky) en Mateusz Taciak (CCC Polsat) slaagden erin om weg te rijden. De drie leiders kregen een maximale voorsprong van drie minuten. In het peloton deden Belkin, Giant-Shimano en Omega Pharma-Quickstep het achtervolgingswerk. Op veertig kilometer van de meet probeerden Jerome Cousin (Europcar) en Przemyslaw Kasperkiewicz (Polen) de sprong te maken naar de kopgroep. Ongeveer tien kilometer later sloten ze bij het koptrio aan.

Kasperkiewicz werd met nog acht kilometer te gaan als laatste van de kopgroep gegrepen door het peloton. Meteen daarna ging Maciej Paterski (CCC Polsat) er in zijn eentje vandoor, maar hij werd snel gegrepen. Vervolgens plaatsten Fabio Felline (Trek), Maxime Mederel (Europcar) en Tobias Ludvigsson (Giant-Shimano) een aanval. Het drietal kreeg echter geen ruimte en werd op drie kilometer voor het einde gepakt door het peloton, dat afstevende op een massasprint.

Belkin zat in de sprintvoorbereiding al vroeg op kop. Theo Bos had in de slotkilometer echter geen mannetje meer bij hem en zakte ver naar achteren. Thor Hushovd (BMC) probeerde met een late uitval te winnen, maar de Noor werd snel ingerekend. Jonas Van Genechten (Lotto-Belisol) bleek de snelste op de aflopende aankomststrook. Het is voor de Belg de tweede profzege. Vorig jaar won hij de GP Pino Cerami.

Jonas Van Genechten Vangenechten

flag-pl Tour de Pologne 2014 (2.UWT)
Uitslag etappe 4: Tarnów Gemini Park – Katowice (236 km)

1. flag-be Jonas Van Genechten (Lotto Belisol) in 5u43m29s
2. flag-it Jacopo Guarnieri (Astana) allen z.t.
3. flag-si Luka Mezgec (Giant-Shimano)
4. flag-it Sacha Modolo (Lampre-Merida)
5. flag-by Yauheni Hutarovich (AG2R La Mondiale)
6. flag-it Davide Appollonio (AG2R La Mondiale)
7. flag-nl Raymond Kreder (Garmin-Sharp)
8. flag-de Nikias Arndt (Giant-Shimano)
9. flag-be Nikolas Maes (Omega Pharma – Quick-Step)
10. flag-au Steele Von Hoff (Orica-GreenEDGE)
Volledige daguitslag

Algemeen klassement na etappe 4
1. flag-cz Petr Vakoc (Omega Pharma – Quick-Step) in 20u34m24s
2. flag-at Matthias Krizek (Cannondale) op 26s
3. flag-by Yauheni Hutarovich (AG2R La Mondiale) op 27s
4. flag-nl Theo Bos (Belkin Pro Cycling) in z.t.
5. flag-si Luka Mezgec (Giant-Shimano) in z.t.
6. flag-be Jonas Van Genechten (Lotto Belisol) in z.t.
7. flag-ru Roman Maikin (RusVelo) op 31s
8. flag-be Boris Vallée (Lotto Belisol) op 33s
9. flag-it Manuele Mori (Lampre-Merida) in z.t.
10. flag-pl Maciej Paterski (CCC Polsat Polkowice) op 35s
Volledig klassement

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.