Jonas Vingegaard besluit Tourdebuut op eindpodium: “Een droom die uitkomt”

maandag 19 juli 2021 om 11:48
Jonas Vingegaard besluit Tourdebuut op eindpodium: “Een droom die uitkomt”

foto: Cor Vos

Jonas Vingegaard heeft zijn debuut in de Tour de France met een podiumplek bekroond. De Deen van Jumbo-Visma eindigde als tweede in het algemeen klassement en werd na de slotetappe op de Champs-Élysées gehuldigd op het eindpodium.

“Als iemand een maand geleden tegen mij had gezegd dat ik tweede zou worden in de Tour, dan had ik hem voor gek verklaard. Ik had een podiumplek in mijn eerste Tour nooit verwacht en ik geloof het nog niet helemaal”, liet Vingegaard naderhand weten. “Ik kwam hier aan de start als vervanger van Tom Dumoulin en als knecht van Primož Roglič. Ik moest zo lang mogelijk in het klassement blijven om meerdere kaarten te kunnen spelen als dat nodig was. Helaas verloren we Primoz in de eerste week. Dat gaf mij een kans en het is geweldig hoe het uitpakte.”

Volgens de Deen, die zijn nog geen jaar oude dochter Frida mee naar het podium nam, was de tweede week in de Tour een kantelpunt voor zijn ploeg. “Als ploeg zijn we blijven vechten. In de tweede week wonnen we twee etappes en schoof ik op naar de top van het klassement. We gingen er meer en meer in geloven. In de derde week ging het wederom goed voor ons en kwam een podiumplek in zicht. Op het podium eindigen van de Tour de France is een droom die uitkomt voor mij. Daar ben ik heel erg blij mee.”


Lees ook: Jonas Vingegaard: van visafslag naar Tour-kopman Jumbo-Visma

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.