woensdag 25 oktober 2023 om 15:06

Jonas Vingegaard over Tour 2024: “Zwaar parcours speelt in mijn voordeel”

Video Jonas Vingegaard denk dat het parcours van de Tour de France 2024 hem goed ligt. De Deense eindwinnaar van de afgelopen twee edities geeft mee dat er veel zware etappes, maar dat hij ook met een dubbel gevoel zit over de gravelrit. “Een favoriet kan daar vijf minuten verliezen, dat vind ik jammer”, vertelde Vingegaard voor de camera van WielerFlits.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik denk dat het een mooi parcours is. Het zal heel zwaar zijn, zeker in de derde week. Ik denk dat het me goed zal liggen. Of de twee tijdritten ook in mijn voordeel zijn, hangt er een beetje vanaf. Als ik de benen heb van de afgelopen tijdrit in de Tour, zeker. Maar als ik de benen heb van de tijdrit in de Vuelta, dan niet”, is Vingegaard duidelijk.

“De etappes in de Pyreneeën zien er ook heel zwaar uit. De rit met finish op Plateau de Beille zal speciaal zijn. Dat is zeker een rit waar ik naar uitkijk. In het algemeen zie ik overigens heel veel lastige etappes. Dat speelt in mijn voordeel. Dat we op de laatste dag nog een tijdrit hebben, is wel nieuw. Het zorgt er eigenlijk voor dat we een dag extra moeten racen.”

Vingegaard: “Natuurlijk denk ik aan Olympische Spelen”
Over de graveletappe was de renner van Jumbo-Visma minder positief. “Het is een nieuw element. Het is mooi, maar aan de andere kant kan je op een dag alles verliezen. Als die dag een van de favorieten opeens vijf minuten verliest, zou ik dat heel jammer vinden. Als ploeg gaan we hier goed op moeten voorbereid zijn.”

“Zal het voor mij makkelijker zijn zonder Primoz Roglic? Waarschijnlijk niet. Hij zal nu een extra concurrent zijn, dus het is makkelijker om hem in je eigen ploeg te hebben.” Tot slot stelde WielerFlits de vraag of Vingegaard ook denkt aan de Olympische Spelen, die vlak na de Tour beginnen. “Natuurlijk denk ik daaraan. Ik zou er ooit zeker aan willen meedoen in mijn carrière. Ik ga het er zeker over hebben met de ploeg als we de plannen maken voor volgend jaar.”


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.