Jonas Vingegaard traint op hoogte in Tignes: “Hopelijk kan hij aansluiten bij Tour-selectie”
foto: Cor Vos
woensdag 29 mei 2024 om 17:06

Jonas Vingegaard traint op hoogte in Tignes: “Hopelijk kan hij aansluiten bij Tour-selectie”

Jonas Vingegaard werkt momenteel zijn trainingen af in het Franse Tignes. Dat meldt het Deense medium BT na een gesprek met zijn trainer. De kopman van Visma | Lease a Bike fietst na zijn ernstige valpartij in de Ronde van het Baskenland voor het eerst weer op hoogte en hoopt na het Critérium du Dauphiné aan te kunnen sluiten bij het trainingskamp van de Tour de France-selectie.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dat Vingegaard al weer een tijdje op de fiets zat, was al bekend. De tweevoudig Tourwinnaar reisde enkele weken geleden – gezamenlijk met zijn gezin – af naar Mallorca. “Op Mallorca is hij veel bezig geweest met klimmen en afdalen. Hij maakte voor het eerst echt weer snelheid, maar het ging vooral om het goede klimaat en het genieten met zijn gezin naast de trainingen”, geeft trainer Tim Heemskerk aan.

Het is nog onzeker of Vingegaard zijn Tour de France-titel kan verdedigen deze zomer – foto: Cor Vos

Nu doet Vingegaard er dus een schepje bovenop. In plaats van deelname aan Criterium du Dauphiné – wat het oorspronkelijke plan was in aanloop naar de Tour – werkt de klimmer zijn trainingen af op hoogte in Tignes.”Mijn hoop is dat hij met de rest van het team kan trainen wanneer ze, na de Dauphiné, naar Tignes komen voor het trainingskamp in aanloop naar de Tour. Hopelijk kan hij dan volwaardig onderdeel zijn van dat team”, aldus Heemskerk.

Of de Deen zijn titel over een maand gaat kunnen verdedigen, kan zijn trainer nog niet zeggen bij BT. “We hebben nog geen keuze gemaakt. Het belangrijkste voor Jonas is vandaag en morgen.”

Naast fitheid op de fiets focust Vingegaard zich volgens Heemskerk ook op het versterken van zijn schouder door oefeningen, en probeert hij toe te groeien naar een ideaal gewicht.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.