Jonas Vingegaard verlengt contract bij Jumbo-Visma tot eind 2027
foto: Cor Vos
dinsdag 18 april 2023 om 10:36

Jonas Vingegaard verlengt contract bij Jumbo-Visma tot eind 2027

Jonas Vingegaard heeft zijn verbintenis met Jumbo-Visma verlengd. Het contract van de Tourwinnaar liep eind 2024 af, maar de Deen heeft voor drie jaar bijgetekend. Hij blijft dus tot eind 2027 bij het Nederlandse WorldTeam.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“De ploeg en ik hebben een prachtig parcours afgelegd”, zegt Vingegaard in een persbericht. “Team Jumbo-Visma heeft me geholpen om mezelf te ontwikkelen tot de renner die ik nu ben. Ik voel me hier thuis en waardeer de kwaliteiten van het team en de medewerkers enorm. Iedere dag dagen we elkaar uit om nog beter te worden en ik weet dat ik hier mijn volledige potentieel kan benutten. Ik kijk ernaar uit om mijn ontwikkeling hier voort te zetten en ben ervan overtuigd dat we samen een nog hoger niveau kunnen halen.”

Richard Plugge, de algemeen directeur van Jumbo-Visma, is ook blij met de contractverlenging. “Jonas past perfect bij ons: hij is leergierig en goed te coachen, maar drijft ons als ploeg ook tot het uiterste. Toen hij hier binnenkwam was hij een ongepolijste diamant. Samen met hem hebben we grote stappen gezet en hebben we ons uiteindelijk ontwikkeld tot Tourwinnaars. Op dat topniveau willen we blijven en daarin speelt Jonas een cruciale rol.”

Vingegaard won dit jaar al O Gran Camiño en de Ronde van het Baskenland. Het grote doel is echter de Tour de France, die hij vorig jaar al wist te winnen. “De Tour de France is iets speciaals. Het gevoel dat ik had op het podium in Parijs was ongelooflijk. Natuurlijk is het mijn doel om nog veel meer te winnen, zowel in de Tour als andere wedstrijden. Het betekent veel voor me dat ik nu al weet dat ik de komende vijf jaar voor Team Jumbo-Visma zal uitkomen. Die wetenschap geeft me bovendien mentale rust om me te kunnen voorbereiden op mijn doelen.”

Geef een reactie