Jonas Vingegaard geopereerd aan sleutelbeen: “Nog niet duidelijk hoelang herstel zal duren”
foto: Cor Vos
dinsdag 9 april 2024 om 12:34

Jonas Vingegaard geopereerd aan sleutelbeen: “Nog niet duidelijk hoelang herstel zal duren”

Update Jonas Vingegaard is maandag, vier dagen na zijn zware val in de Ronde van het Baskenland, geopereerd aan zijn klaplong. Dat meldde de Spaanse krant Marca maandagavond. Inmiddels heeft Visma | Lease a Bike laten weten dat Vingegaard (ook) aan zijn sleutelbeen is geopereerd.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vingegaard was een van de voornaamste slachtoffers van de massale valpartij in de vierde rit van de Ronde van het Baskenland. Hij werd na de crash afgevoerd naar het ziekenhuis. Bij onderzoek aldaar bleek dat de tweevoudig Tourwinnaar zijn sleutelbeen en meerdere ribben gebroken heeft. Later stelde men ook nog een longkneuzing en een klaplong vast bij de tweevoudig Tourwinnaar. Die laatste blessure had prioriteit en dus werd hij daar als eerste aan geopereerd.

Vingegaard ligt nog steeds op de afdeling Intensieve Zorg van het Txagorritxu ziekenhuis in het Baskische Vitoria. Zijn vrouw Trine Hansen, die direct naar het ongeval afreisde naar het Baskenland, is bij hem.

Update 9 april (12.34 uur)

Visma | Lease a Bike laat op sociale media weten dat Vingegaard succesvol aan zijn sleutelbeen is geopereerd. “Hij zal de komende weken besteden aan zijn herstel. Het is nog niet duidelijk hoelang dit zal duren”, aldus de Nederlandse ploeg. “Het gaat goed met hem en hij zegt dankbaar te zijn voor de vriendelijke woorden van iedereen de laatste dagen.”

Visma | Lease a Bike heeft het in het bericht niet over een operatie aan een klaplong, zoals Marca eerder.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.