Jonathan Bellis richt zich volledig op terugkeer
zaterdag 30 oktober 2010 om 18:36

Jonathan Bellis richt zich volledig op terugkeer

Jonathan Bellis hoopt dat hij in 2011 een volledig seizoen kan rijden. De jonge Brit is inmiddels volledig hersteld van zijn scooterongeluk van dertien maanden geleden. Hij tekende een nieuw contract bij de ploeg van Riis voor één seizoen en wil het vertrouwen in 2011 terug betalen. Bellis is ervan overtuigd dat hij terug kan keren op topniveau. “Het ongeluk leverde geen permanente schade op,” vertelde hij tegen Cyclingnews.

De 22-jarige Bellis is vol vertrouwen ondanks een moeizame comeback. “Je verliest niet zomaar je talent. Mensen denken aan mijn optreden in de Tour of Britain en trekken hun conclusies. Maar mijn conditie was daar gewoon niet goed genoeg. Ik voelde zoals wanneer mijn seizoen net begonnen was. Het probleem was dat ik daar de enige was.”

Die achterstand hoopt hij de komende winter in te halen. “Ik zal nu mijn trainingsopbouw moeten gaan verhogen. Ons eerste trainingskamp is in Fuerteventura in november en we zullen zien hoe ik het daar ga doen en zullen dan mijn programma bepalen,” aldus Bellis.

Lees ook:
Bellis in ziekenhuis na scooterongeluk

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.